Examenstof Eindexamens 2024

Benieuwd welke examenstof je moet leren voor het examen? Gebruik het examenprogramma voor het curriculum, samen met de syllabus. Op die manier bekijk je aan de hand van het vak dat je volgt welke onderdelen het examen heeft, zodat je je hier goed op kunt voorbereiden.

De inhoud van Examenbundel, Samengevat en Examenidioom is gebaseerd op de inhoud uit de examenprogramma's en syllabi van het CvTE.

Op zoek naar een checklist van de examenstof?

Maak gebruik van Mijn Examenbundel! Overzichten van examenstof, gepersonaliseerd dashboard, gratis oefenexamens, antwoorden op de oriëntatietoetsen, video's en meer!

Meld je gratis aan!

Onderdelen van het examenprogramma

Het examenprogramma bestaat voor de verschillende vakken uit een aantal belangrijke onderdelen. Denk aan kennis van bepaalde materie en informatie, net als inzicht in de manier waarop dit samenhangt en belangrijk is in bijvoorbeeld onze samenleving.

Daarnaast laat je tijdens het examen zien dat je nieuwe vaardigheden hebt ontwikkeld, waarop je wordt beoordeeld. Op die manier kun je aan de hand van het curriculum en de syllabus van een vak nagaan waar je op kunt rekenen tijdens het examen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je vol vertrouwen naar het examen gaan!

Examenstof op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof en oefenen met het examenprogramma

Alle examenstof staat in het examenprogramma en in de syllabus. Dat betekent dat je aan de hand daarvan en samen met het curriculum na kunt gaan waar het straks over gaat. Zo weet je hoe het examen in elkaar zit en hoe je je daar goed op voorbereidt. Dit is een belangrijke basis voor een mooi cijfer, waarmee je het vaak afrondt. 

Talen

Nederlands
Engels
Frans
Duits
Spaans
Russisch
Turks
Arabisch

Exact

Wiskunde
Wiskunde A
Wiskunde B
Wiskunde C
Natuurkunde
Scheikunde
NaSk 
Biologie

Maatschappij 

Geschiedenis
Aardrijkskunde
Economie
Bedrijfseconomie
Maatschappijkunde
Maatschappijwetenschappen
Filosofie

Kunst

Kunst
- Algemeen
- Beeldende vormgeving
- Dans
- Drama
Muziek
Tekenen, handenarbeid en textiele werkvormen
Culturele en kunstzinnige vorming (CKV)

Testen hoe goed je de examenstof beheerst? Test je kennis met de QuickScans en ontdek of jij er klaar voor bent: