Examenuitslag

Vanwege de coronacrisis hebben eindexamenleerlingen in 2021 extra mogelijkheden gekregen om te komen tot een goed resultaat! Het tweede tijdvak voor het centraal examen wordt verlengd naar 10 dagen, waarmee je het centraal examen kuntspreiden over langere tijd. Ook krijg je een extra herkansing voor het centraal examen (2 in totaal). Daarnaast mag je 1 vak wegstrepen. Lees er alles over in het volgende artikel.

Wachten op de examenuitslag-therapie!

Woehoe! zitten jouw examens erop? Het enige dat je nu hoeft te doen is genieten van je vrije tijd en… wachten. Wij maken dat wachten nét een stukje leuker met onze Enige Echte Wachten op de Examenuitslag-therapie! 

  • Hang zelf alvast de slingers op… want geslaagd zijn is een feestje! Maak je eigen Zeker geslaagd-slinger.
  • Wachtmuziek op maat
    Zet deze playlist op repeat en voor je het weet wordt je gebeld, zet de muziek dus niet té hard!
  • Examenuitslag Wachttherapie intensief!
    Na deze meditatievideo ben jij de rust zelve. LET OP! Deze video bevat ook schattige beelden van puppies, katten en eekhoorns. 

Wanneer is de examenuitslag bekend?

Voor de meeste leerlingen is donderdag 10 juni een belangrijke dag. Op die dag wordt namelijk de normering voor de centrale examens van het eerste tijdvak bekendgemaakt. Je docenten berekenen op die dag je cijfer en kijken of je geslaagd bent. Heb jij al je examens in het eerste tijdvak gemaakt? Dan weet je dus 10 juni 2021 of je geslaagd bent of niet. Spannend! 

Heb jij ook nog examens (of een herkansing) gemaakt in het tweede tijdvak? Omcirkel vrijdag 2 juli dan groot in je agenda. Op die dag krijg je te horen of je cijfers voldoende zijn om te slagen. 

Tot slot is donderdag 15 juli 2021 voor een aantal leerlingen een belangrijke datum. Op die dag krijg je de uitslag van het derde tijdvak. Op deze dag weten dus alle eindexamenleerlingen van Nederland of ze geslaagd zijn.