Examenrooster 2024

Het examenrooster bekijken en precies weten wanneer de eindexamens plaatsvinden? Het CvTe stelt ruim van tevoren vast wanneer de examens van het jaar daarop plaatsvinden. Dat helpt jouw opleiding om de lessen daarop aan te passen en zorgt ervoor dat jij goed bent voorbereid.

Wil je weten wanneer jouw examen voor het vmbo, de havo of het vwo plaats zal vinden? We leggen je uit wanneer de C(SP)E’s zijn, zodat je alvast een goede planning kunt maken. Zet het ook alvast in je agenda! Zo weet je zeker dat je niet te laat bent of op een andere manier in tijdsnood komt.

Gepersonaliseerd examenrooster opslaan?

Maak dan een account aan op Mijn Examenbundel! Gepersonaliseerd dashboard, overzichten van examenstof, oefenexamens, antwoorden op de oriëntatietoetsen, video's en meer!

Meld je gratis aan!

Examenrooster 2024: voor het vmbo, de havo en het vwo

Het examenrooster is er voor het vmbo, voor de havo en natuurlijk voor het vwo. Op die manier ontdek je wanneer de examens plaats zullen vinden, verdeeld over de verschillende tijdvakken.

Wanneer zijn de centrale eindexamens in 2024?

We zorgen er met het examenrooster voor dat je van ieder niveau weet wanneer de centrale examens plaatsvinden:

Eerste, tweede en derde tijdvak

Het examenrooster bestaat uit drie tijdvakken:

  • Eerste tijdvak examenrooster
    Tijdens het eerste tijdvak vinden de centrale examens plaats. Dit is zo voor het vmbo, de havo en het vwo. Normaal gesproken vinden deze plaats in mei.
  • Tweede tijdvak examenrooster
    Het tweede tijdvak van het examenrooster is er voor de herkansingen van de centrale examens. De herkansingen zijn er normaal gesproken in juni.
  • Derde tijdvak examenrooster
    Het derde tijdvak van het examenrooster is er voor bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld als je ziek bent geweest of omdat je door een andere reden geen examen kon doen. Het derde tijdvak vindt meestal plaats in augustus.

Let op: aanmelden voor het derde tijdvak van het examenrooster? Dat doe je bij DUO, omdat dit examen niet standaard op jouw school plaatsvindt.

Sla je examenrooster op en zorg ervoor dat je er steeds goed van op de hoogte bent! Log in, zodat je je daar goed op kunt voorbereiden.