Examen oefenen

Wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn op het eindexamen? Krik je zelfvertrouwen op met examen oefenen voor de specifieke vakken van jouw opleidingsniveau. Het maken van oude examens is hét geheim om te slagen. Je vindt eindexamens van de meest recente jaargangen in de Examenbundel van educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff. Behalve dat je oefent met echte examens, krijg je uitleg, hints en toelichting bij de antwoorden van docenten en vakexperts. Het examen oefenen doe je tevens met voorbeeldvragen per onderwerp. Je gaat hierdoor zonder stress het examen in. 

Oude examens oefenen is de beste voorbereiding

Het maken van oefenexamens is dé manier om je optimaal te prepareren voor het eindexamen. Het schenkt je vele voordelen. Je weet precies op welke wijze je straks wordt geëxamineerd en wat voor soort vragen je kunt verwachten. Tevens krijg je inzicht in het niveau dat je moet beheersen. Ten slotte zie je bij bestudering van de antwoorden wat er wordt goed gerekend. Dit geeft houvast bij de beantwoording van jouw examenvragen. Na het oude examens oefenen kun je in een tabel je cijfer bepalen, zodat je exact weet of je helemaal klaar bent voor het centraal examen.

Examen oefenen met een timer  

De examens worden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) opgezet door het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Start met het meest recente examen oefenen. Je kunt op de website van het CvTE (www.examenblad.nl) bekijken of de examenstof overeenkomt met het komende eindexamen. Hier zijn tevens oude examenopgaven en antwoorden te vinden. 

Zorg dat je bij het examen oefenen volledige antwoorden geeft, inclusief tussenstappen. Dit levert vaak ook punten op. Een examen kan tot wel 3 uur duren. Met het oefenen van examens leer je ook om gedurende deze examentijd de concentratie te behouden. Oefen de oude examens met een timer om het echte examen zoveel mogelijk na te bootsen.