Examen Maatschappijwetenschappen 2023/2024

De examenstof Maatschappijwetenschappen nog een keer goed doornemen? De belangrijkste voorbereiding op het examen, waarmee je zeker weet dat je goed hebt geleerd. En zodat je vol vertrouwen naar het examen kunt gaan, omdat je weet waar het over gaat. Met uitleg over de belangrijkste thema’s binnen de Maatschappijwetenschappen, die tijdens het examen bevraagd zullen worden.

Examenstof Maatschappijwetenschappen

Jouw kennis opfrissen of benieuwd wat je tijdens het examen Maatschappijwetenschappen zoal gevraagd zal worden? We zetten de examenstof voor je op een rij, aan de hand van het niveau dat je doet:

  • Havo
    Het havo-examen Maatschappijwetenschappen gaat onder andere over de vorming en verhouding, beiden binnen een specifieke context. Daarnaast is de binding belangrijk, net als de veranderingen die er plaatsvinden. Verder laat je zien een analyse te kunnen maken van zowel een sociale als een politieke actualiteit.
  • Vwo
    De examenstof voor het examen Maatschappijwetenschappen op het vwo bestaat onder andere uit de vorming en verhouding binnen een specifieke context. Andere belangrijke thema’s zijn de binding en verandering. Daarnaast dien je een analyse te doen van of onderzoek te doen naar een sociale actualiteit, net als naar een politieke actualiteit.

Examenstof Maatschappijwetenschappen op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Maatschappijwetenschappen

Zorg er met de examenstof voor Maatschappijwetenschappen of Maatschappijkunde voor dat je goed bent voorbereid. En oefen bijvoorbeeld met de vragen, door de Quickscan te doen. Jij bent dan goed voorbereid, zodat je tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan.

Meteen testen hoe goed je de examenstof Maatschappijwetenschappen beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor bent: