Examen Duits 2023/2024

Je goed voorbereiden op het examen Duits? Zorg ervoor dat je de examenstof goed kent, door die nog eens stap voor stap door te nemen. Gebruik de Quickscan om erachter te komen waar je nog extra mee moet oefenen. En zorg er met de samenvattingen voor dat je de stof voor het examen goed kent. Met die oefening voor de examenstof Duits ben je perfect voorbereid, zoals ook de precieze en pünktliche Duitsers dat zouden aanpakken.

Examenstof Duits

Benieuwd naar de examenstof Duits? We leggen je voor de verschillende niveaus uit wat je tijdens het examen kunt verwachten:

  • Vmbo
    Belangrijk bij het examen vmbo Duits zijn de leer-, lees- en bijvoorbeeld luister- en kijkvaardigheden. Je laat zien dat je dit beheerst, net als de gesprekken in het Duits, de teksten die je schrijft en natuurlijk de teksten die je leest om vervolgens uit te leggen wat er wordt verteld of bedoeld. Bovendien heb je enige kennis van het land en de samenleving. 
  • Havo
    Het havo-examen Duits bestaat uit een aantal onderdelen. Belangrijk is dat je goed kunt lezen, kijken en luisteren, spreken en schrijven in de Duitse taal. Je toont dit aan in een aantal opdrachten. Bovendien laat je blijken dat je enige kennis hebt van de belangrijke Duitse literatuur.
  • Vwo
    Tijdens het examen Duits voor het vwo komen 6 verschillende domeinen aan bod. Het is belangrijk dat je jouw leesvaardigheid laat zien en bovendien je kijk- en luistervaardigheid bewijst. Daarnaast is de schrijfvaardigheid belangrijk, net als het spreken van het Duits. Bovendien ga je kort in op de literatuur en is er ruimte voor oriëntatie op een studie en beroep.

Examenstof Duits op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Duits

Zorg ervoor dat je de examenstof voor het examen Duits goed kent. De beste manier om je voor te bereiden op dit taalexamen. Iets waar we je graag bij helpen, dus test je kennis of ga aan de slag met de samenvatting met alle belangrijke stof voor het examen. Meteen testen hoe goed je de examenstof Duits beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor bent: