Examen Biologie 2023/2024

Het examen Biologie zo goed mogelijk voorbereiden? Zorg er met de examenstof in onze samenvattingen voor dat je precies weet wat je daarvan kunt verwachten. Wij leggen je uit waar je op het vmbo, de havo en het vwo naar gevraagd wordt. Dus test je kennis met de Quickscan of zorg ervoor dat je met de examenstof zorgt voor de juiste voorbereiding om met vertrouwen het examen te gaan maken.

Examenstof Biologie

  • Vmbo
    Oefenen voor het examen Biologie op vmbo-niveau? Belangrijke onderdelen zijn de cellen en de eigenschappen daarvan, net als schimmels en bacteriën. Verder gaat het over planten, dieren en hun omgeving, net als hoe wij als mensen die omgeving beïnvloeden. De examenstof gaat verder over houding, beweging en conditie, net als energie, bescherming en bijvoorbeeld genotmiddelen.
  • Havo
    De examenstof voor het Biologie-examen voor de havo gaat over een aantal natuurwetenschappelijke, wiskundige en technische vaardigheden. Het gaat om onderzoeken, ontwerpen en modellen, net als over het ecologisch, evolutionair en systeemdenken. Meer specifiek moet je goed op de hoogte zijn van bijvoorbeeld de stofwisseling en afweer van mechanismen.
  • Vwo
    Het examen Biologie voor vwo combineert een aantal natuurwetenschappelijke vaardigheden met meer specifieke kennis. Van cellen en van synthese, net als van moleculaire en bijvoorbeeld cellulaire interactie. Het gaat over reproductie en evolutie, met thema’s zoals de selectie, soortvorming en biodiversiteit.

Examenstof Biologie op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Biologie

Met vertrouwen naar het examen Biologie, omdat je weet dat je de examenstof goed onder de knie hebt? Oefen met de examenstof en zorg ervoor dat die voor jou weer een paar geheimen minder hebben. Meteen testen hoe goed je de examenstof Biologie beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor bent: