Examen Frans 2023/2024

Je voorbereiden op het examen Frans? De examenstof is het meest belangrijk. En die vind je bij ons in de samenvattingen, zodat je precies weet wat je gevraagd kan worden. Iets dat we je per niveau bovendien nog even uitleggen, om tijdens het examen niet voor verrassingen te komen te staan. En doe bijvoorbeeld de Quickscan, zodat je meteen weet welk deel van de examenstof voor Frans je nog een beetje extra moet oefenen.

Examenstof Frans

Benieuwd wat je op jouw niveau gevraagd kan worden en hoe het examen Frans in elkaar zit? We leggen je per niveau uit wat je van de examenstof moet weten:

  • Vmbo
    Het Frans examen op het vmbo gaat natuurlijk om het schrijven, spreken, luisteren, kijken en bijvoorbeeld lezen in het Duits. Je laat op die manier zien de taal goed onder de knie te hebben, zodat je er vaardig in bent. Daarnaast toon je tijdens het examen aan enige kennis te hebben van het land en van de samenleving.
  • Havo
    Belangrijke onderdelen tijdens het examen Frans op de havo zijn de leesvaardigheid, kijk- en luistervaardigheid, gespreksvaardigheid en de schrijfvaardigheid. Met die elementen laat je zien de examenstof te beheersen. Daarnaast toon je aan dat je op de hoogte bent van de belangrijkste Franse literatuur.
  • Vwo
    Je moet tijdens het examen Frans voor het vwo laten zien dat je de lees-, kijk-, luister- en gespreksvaardigheden beheerst. Daarnaast is het belangrijk om je schrijfvaardigheid aan te tonen en bijvoorbeeld te laten zien dat je wat van de Franse literatuur kent.

Examenstof Frans op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Frans

Oefen met de vragen van de Quickscan en zorg er met de examenstof Frans voor dat je goed bent voorbereid op het examen. De belangrijkste manier om ervoor te zorgen dat je precies weet wat je daarvan kunt verwachten.

Meteen testen hoe goed je de examenstof Frans beheerst? Test je kennis met de Quickscan en ontdek of jij er klaar voor bent: