Examen Economie 2023/2024

Voorbereiden op het examen Economie? Zorg dat je de examenstof goed onder de knie hebt, zodat je met vertrouwen het examen tegemoet kunt. Omdat je weet dat je het weet en omdat je bijvoorbeeld al eens hebt gemerkt hoe lang zo’n examentoets is. Test je kennis met onze Quickscan en gebruik onze samenvattingen om precies die kennis bij te spijkeren waar het nog een beetje aan ontbreekt.

Examenstof Economie

  • Vmbo
    Het examen Economie voor het vmbo draait om consumptie, arbeid en productie en bijvoorbeeld arbeid en het bedrijfsleven. Belangrijke examenstof, net als de overheid en het bestuur, internationale ontwikkelingen en natuur en milieu. Zorg ervoor dat je daarvan goed op de hoogte bent en dat je bijvoorbeeld begrijpt wat het begrotingstekort is en hoe de loon- en inkomstenbelasting werken.
  • Havo
    Je voorbereiden op het havo-examen Economie? Oefen de examenstof, die gaat over bijvoorbeeld schaarste, ruilhandel en de markt. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn samenwerken en onderhandelen en bijvoorbeeld risico en informatie. Verder gaat het examen over welvaart en groei, net als over goede en slechte economische tijden.
  • Vwo
    Goed voorbereid beginnen aan het vwo-examen Economie? Oefen met de stof, die draait om schaarste en bijvoorbeeld ruilhandel. Laat zien dat je weet hoe de markt werkt en hoe welvaart en groei met elkaar te maken hebben. Daarnaast gaat het om onderzoeken en experimenten, waarmee je laat zien een economische kijk te hebben op de maatschappelijke verschijnselen.

Examenstof Economie op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Economie

Aan de slag met de examenstof voor het examen Economie? Neem het door en zorg ervoor dat je er met vertrouwen klaar voor bent. Meteen testen hoe goed je de examenstof Economie beheerst? Test je kennis met de Quickscan en ontdek of jij er klaar voor bent: