Examen Aardrijkskunde 2023/2024

Het examen Aardrijkskunde goed maken? Test je kennis met onze Quickscan en zorg er met de samenvattingen voor dat je alle belangrijke informatie nog een keer op een rij hebt. Ideaal om je voor te bereiden op de examenstof die je gevraagd zal worden, waarvan we je graag uitleggen waar je op kunt rekenen. Voor het vmbo, de havo en het vwo, om tijdens het examen Aardrijkskunde niet voor verrasingen te komen te staan.

Examenstof Aardrijkskunde

  • Vmbo
    Benieuwd naar het examen Aardrijkskunde voor het vmbo? Het is belangrijk dat je enkele kaartvaardigheden hebt en bijvoorbeeld begrijpt hoe het weer en klimaat in elkaar zitten. Daarnaast weet je veel van bronnen van energie, over water en bijvoorbeeld over de bevolking.
  • Havo
    De examenstof Aardrijkskunde voor havo draait om geografische vaardigheden en bijvoorbeeld een begrip van de wereld. Bovendien weet je hoe onze aarde in elkaar zit en welke verschijnselen zich in de atmosfeer voordoen. Verder word je gevraagd naar bijvoorbeeld ontwikkelingslanden en de leefomgeving, zowel nationaal als regionaal en lokaal.
  • Vwo
    Een oefenexamen Aardrijkskunde doen op vwo-niveau? Het gaat om een aantal aardrijkskundige vaardigheden en een goed begrip van onze wereld en aarde. Als natuurlijk systeem en met alle diversiteit, net als rondom het milieu en met unieke kenmerken van gebieden. Bovendien kun je antwoord geven op een aantal actuele vraagstukken, bijvoorbeeld over de leefomgeving.

Examenstof Aardrijkskunde op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Aardrijkskunde

Goed voorbereid het examen Aardrijkskunde maken? Test je kennis met de Quickscan en ontdek of jij er al klaar voor bent. Met alle examenstof die belangrijk is, net als andere materialen om je op het Aardrijkskunde-examen voor te bereiden. Meteen testen hoe goed je de examenstof Aardrijkskunde beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor ben: