Examen Scheikunde 2023/2024

Welke examenstof voor Scheikunde moet je kennen en wat kan je tijdens het examen allemaal gevraagd worden? Twee belangrijke vragen, als jij je zo goed mogelijk wilt voorbereiden. Op het examen van dit voor velen lastige vak, waarbij je een hoop moet kennen en goed op de hoogte moet zijn van de stof. En van de stofjes natuurlijk, zodat je tijdens het examen Scheikunde kunt laten blijken dat je weet waar het over gaat.

Examenstof Scheikunde

Benieuwd naar de examenstof voor Scheikunde op de verschillende niveaus? We leggen je uit waar het examen over zal gaan en waarop jij je dus goed moet voorbereiden:

  • Havo
    Je hebt voor het examen Scheikunde op de havo kennis van bijvoorbeeld stoffen en materialen, net als van de chemische processen en kringlopen. Daarnaast laat je zien te kunnen ontwerpen en experimenteren en dat je op de hoogte bent van bijvoorbeeld innovatieve ontwikkelingen in de chemie.
  • Vwo
    Het vwo-examen Scheikunde gaat over stoffen en materialen in de chemie, net als over chemische processen en de behoudswetten. Bovendien moet je goed op de hoogte zijn van innovatie en chemisch onderzoek, net als een aantal industriële (chemische) processen. Belangrijke delen binnen de examenstof zijn de maatschappij, chemie en ook technologie.

Examenstof Scheikunde op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Scheikunde

Hebben de stofjes en de examenstof Scheikunde voor jou geen geheimen meer? Test het met de Quickscan en kom er op die manier achter waar het eventueel nog aan schort. Om je met de samenvattingen van de stof voor het examen goed voor te bereiden, zodat het aan jou inspanningen in ieder geval niet heeft gelegen.

Meteen testen hoe goed je de examenstof Scheikunde beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor bent: