Examen Engels 2023/2024

Benieuwd naar het examen Engels en de examenstof die daarvoor belangrijk is? Test je voorkennis en check of je er klaar voor bent met de Quickscan. Zodat je gericht kunt oefenen voor het examen Engels en je precies weet waar je nog wat meer kennis van nodig hebt. Wij leggen je uit over de examenstof en hoe het examen Engels in elkaar zit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Examenstof Engels

  • Vmbo
    De examenstof Engels voor het vmbo bestaat uit gespreksvaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid. Het is daarnaast belangrijk dat je wat weet van het Verenigd Koninkrijk en dat je informatie kunt verwerven, verwerken en verstrekken.
  • Havo
    Het havo-examen Engels gaat om leesvaardigheid, kijk- en luistervaardigheid en gespreksvaardigheid. Bovendien moet je laten zien dat je in het Engels kunt schrijven en dat je enkele literaire Engelse werken hebt gelezen.
  • Vwo
    Het examen Engels voor het vwo gaat om leesvaardigheid, kijk- en luistervaardigheid en gespreksvaardigheid. Je laat daarnaast zien dat je in het Engels kunt schrijven en dat je zowel de literaire begrippen als enige literatuurgeschiedenis kent.

Examenstof Engels op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Engels

Wil je aan de slag met de examenstof voor jouw examen Engels? Zowel op vmbo-, havo- als vwo-niveau kun je gebruik maken van handige samenvattingen. Speciaal om de examenstof goed onder de knie te krijgen, zodat je voor Engels een mooi cijfer zal halen.

Meteen testen hoe goed je de examenstof Engels beheerst? Test je kennis met de Quickscan en ontdek of jij er klaar voor bent: