Examen Natuurkunde 2023/2024

Ken je de natuurkundige wetten en alles wat belangrijk is voor het examen Natuurkunde? Zorg er met onze samenvatting voor dat je de examenstof nog een keer goed kunt doornemen. Inclusief alle belangrijke onderdelen, omdat we goed weten hoe het examen in elkaar zit. Iets dat we je graag uitleggen voor de verschillende niveaus, waardoor jij je daar tot in de puntjes op kunt voorbereiden.

Bij het vmbo worden natuur- en scheikunde (NaSk) gecombineerd als één vak.

Examenstof Natuurkunde

Wil je niets aan het toeval overlaten? Heel gebruikelijk voor een goede natuurkundige, dus jij wil natuurlijk precies weten wat de examenstof zal zijn. Bereid je voor op het examen Natuurkunde, door goed te kijken naar wat je op jouw niveau kunt verwachten.

  • Havo
    Het havo-examen Natuurkunde vraagt om goede kennis van een aantal verschillende domeinen. Het gaat om beeld- en geluidtechniek, net als om beweging en energie. Bovendien komen de materialen aan bod, net als de aarde, het heelal en het menselijk lichaam. Verder weet je veel van meten en regelen en ga je in op de rol van natuurkunde en technologie. 
  • Vwo
    Tijdens het Natuurkunde-examen op het vwo komen een aantal domeinen aan bod. Naast de algemene vaardigheden gaat het bijvoorbeeld over golven, beweging en wisselwerkingen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent over ladingen en velden, net als over straling en materie. Het gaat over de natuurwetten en modellen, net als om onderzoek en de ontwerpen die daarbij horen.

Examenstof Natuurkunde op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Natuurkunde

Aan de slag met de examenstof voor Natuurkunde, al was het maar om het nog een keer goed door te nemen en niets over het hoofd te zien? Wij helpen jou ervoor te zorgen dat je het toeval volledig uit kunt sluiten. Doe de Quickscan en gebruik de examenbundel, met samenvattingen van alle belangrijke stof voor het examen Natuurkunde.

Meteen testen hoe goed je de examenstof Natuurkunde beheerst? Test je kennis met de Quickscan en ontdek of jij er klaar voor bent: