Examen Geschiedenis 2023/2024

Het examen Geschiedenis goed maken en weten of je er klaar voor bent? Test je kennis en zorg ervoor dat je de examenstof goed onder de knie krijgt. Check hoe je ervoor staat en wat de onderwerpen zijn waar je nog niet genoeg van weet. Om het Geschiedenis-examen goed te maken, door je daar geweldig op voor te bereiden. Zodat je vol vertrouwen het examen kunt maken, omdat je weet dat je er alles aan gedaan hebt.

Examenstof Geschiedenis

  • Vmbo
    De examenstof Geschiedenis voor het vmbo goed onder de knie krijgen? Belangrijk zijn de koloniale relatie met Indonesië en bijvoorbeeld de staatsinrichting van Nederland. Andere onderwerpen tijdens het Geschiedenis-examen zijn bijvoorbeeld de industriële samenleving, onze sociale zekerheid in Nederland en de Koude oorlog.
  • Havo
    Wil je je goed voorbereiden op het havo-examen Geschiedenis? Belangrijk zijn historisch besef met de verschillende tijdvakken, vanaf de tijd van ontdekkers en hervormers tot aan de televisie en computer. Belangrijke tijdvakken zijn verder bijvoorbeeld de tijd van pruiken en revoluties (1700-1800) met daarin de Verlichting en de tijd van wereldoorlogen (1900-1950) met daarin de Tweede Wereldoorlog.
  • Vwo
    Het examen Geschiedenis voor het vwo vraagt om goede kennis van een aantal belangrijke tijdvakken. Het gaat om de Prehistorie, Oudheid, Middeleeuwen, Vroegmoderne Tijd en de Moderne Tijd. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de ontdekkers en hervormers, de regenten en vorsten en de pruiken en revoluties.

Examenstof Geschiedenis op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Geschiedenis

Weten hoe je ervoor staat of nog even flink oefenen voor het examen Geschiedenis? Neem de examenstof door die er beschikbaar is, om niets aan het toeval over te laten. Wij zorgen ervoor dat jij goed bent voorbereid. Meteen testen hoe goed je de examenstof Geschiedenis beheerst? Test je kennis met de Quickscan en ontdek of jij er klaar voor bent: