Examen Wiskunde 2023/2024

Het examen Wiskunde goed maken, omdat je kunt vertrouwen op jouw kennis van de examenstof? Het is belangrijk dat je goed weet wat je kunt verwachten. Zodat je je daarop kunt voorbereiden en je niet voor verrassingen komt te staan. We helpen je oefenen en de stof te beheersen, bijvoorbeeld met de samenvattingen op basis van de Wiskunde examenstof. De beste manier om zeker te weten dat je alles voor het examen goed onder de knie hebt.

Examenstof Wiskunde

Benieuwd naar het examen Wiskunde voor de verschillende niveaus en waarop jij je moet voorbereiden? We leggen je uit over de examenstof en de vragen die je kunt verwachten, waardoor je zelf na kunt gaan of je de stof daarvoor voldoende goed kent.

  • Vmbo
    Benieuwd naar de belangrijke examenstof voor het examen Wiskunde op het vmbo? Het gaat bijvoorbeeld om algebraïsche verbanden, net als om het rekenen, meten en schatten. Daarnaast komen de meetkunde en statistiek aan bod, net als een aantal geïntegreerde wiskundige activiteiten. Je laat zien dat je goed met de rekenmethodes kunt werken, om tot de juiste uitkomst te komen.
  • Havo
    De examenstof voor het examen wiskunde op de havo hangt af van het type vak dat je kiest (A of B). Bij Wiskunde B gaat het binnen de examenstof bijvoorbeeld om functies, grafieken en vergelijkingen. Daarnaast laat je zien wat je weet van meetkundige berekeningen en doe je een toegepaste analyse. Bij Wiskunde A zijn onder andere statistiek en kansberekening belangrijk.
  • Vwo
    Het examen Engels voor het vwo gaat om leesvaardigheid, kijk- en luistervaardigheid en gespreksvaardigheid. Je laat daarnaast zien dat je in het Engels kunt schrijven en dat je zowel de literaire begrippen als enige literatuurgeschiedenis kent. Vwo kent drie wiskunde examenvakken. Wiskunde A concentreert zich op toegepaste analyse en kansrekening en statistiek. Wiskunde B ligt de nadruk op analyse en meetkunde, met ruime aandacht voor algebraïsche vaardigheden, formulevaardigheden en redeneren. Wiskunde C is er alleen voor vwo-leerlingen in het profiel Cultuur en Maatschappij. Het richt zich op kansrekening, statistiek en op de historische en culturele plaats van de wiskunde in wetenschap en maatschappij. Wiskunde D heeft alleen een schoolexamen en gaat dieper in op statistiek en kansrekening; de verdieping komt tot uitdrukking in onderwerpen uit technische en wetenschappelijke context.

Examenstof Wiskunde op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Wiskunde

Heeft de wiskunde voor jou geen geheimen en heb je de examenstof goed onder de knie? Test het met de Quickscan en gebruik onze samenvatting om er nog een keer goed doorheen te gaan. Zodat je precies weet wat je kunt verwachten en je met vertrouwen naar het examen Wiskunde kunt gaan.

Meteen testen hoe goed je de examenstof Wiskunde beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor bent: