Examen Bedrijfseconomie 2023/2024

Klaar voor het examen Bedrijfseconomie of toch de examenstof nog een keer goed doornemen? Wij leggen je uit wat je van het examen kunt verwachten en waar je je op moet voorbereiden. Met onze samenvattingen van alle stof voor het examen, waardoor je daarvan in ieder geval niets over het hoofd zal zien. Belangrijk ter voorbereiding, om vol vertrouwen naar het examen te gaan en daar een mooi cijfer voor te halen.

Examenstof Bedrijfseconomie

Benieuwd naar de examenstof Bedrijfseconomie voor de havo? We leggen je uit waar je tijdens het examen op moet rekenen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan:

  • Havo
    Wil je je goed voorbereiden op de examenstof voor het Bedrijfseconomie-examen voor de havo? Belangrijke onderdelen zijn de persoon en de rechtspersoon, net als de interne organisatie en het personeelsbeleid. Daarnaast gaat het om thema’s zoals investeren en financieren, net als om marketing, financieel beleid en een goede verslaggeving daarvan.
  • Vwo
    Het vak bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid (ook wel bekend als Bedrijfseconomie) is een keuzevak. Het vwo-examen Bedrijfseconomie gaat over verschillende domeinen zoals van persoon naar rechtspersoon, interne organisatie en personeelsbeleid, marketing en bijvoorbeeld financieel beleid.

Examenstof Bedrijfseconomie op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Bedrijfseconomie

Bereid je met de examenstof Bedrijfseconomie goed voor op het examen dat je gaat maken. En gebruik bijvoorbeeld de Quickscan om er op een eenvoudige manier achter te komen waar je nog even aan moet werken en wat er juist wel al goed gaat. Als ideale voorbereiding, waarmee je de stof voor het examen Bedrijfseconomie in ieder geval goed kent.

Meteen testen hoe goed je de examenstof Bedrijfseconomie beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor bent: