Examen NaSk 2023/2024

Welke examenstof voor Natuur- en Scheikunde (NaSk) moet je kennen en wat kan er tijdens het examen allemaal gevraagd worden? Ken je de natuurkundige wetten, de elementen en alles wat belangrijk is voor het examen NaSk? Zorg er met onze samenvatting voor dat je de examenstof nog een keer goed kunt doornemen. 

Examenstof NaSk

Benieuwd naar de examenstof voor de NaSk op de verschillende niveaus van het vmbo?

  • Vmbo
    Benieuwd naar het examen Natuur- en Scheikunde voor het vmbo? De beiden vakken worden samen getoetst. Het gaat dan bijvoorbeeld om stoffen en materialen, net als om elektrische energie. Bovendien laat je zien wat je weet van verbranden en verwarmen, van licht en beeld en bijvoorbeeld over geluid. Andere onderwerpen zijn de bouw van de materie en bijvoorbeeld kracht en veiligheid. NaSk 1 gaat meer over natuurkundige vaardigheden, NaSk 2 gaat meer over scheikundige vaardigheden.

Examenstof NaSk op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen NaSk

Aan de slag met de examenstof voor NaSk, al was het maar om het nog een keer goed door te nemen en niets over het hoofd te zien? Wij helpen jou ervoor te zorgen dat je het toeval volledig uit kunt sluiten. Doe de Quickscan en gebruik de examenbundel, met samenvattingen van alle belangrijke stof voor het examen NaSk 1 en 2.

Meteen testen hoe goed je de examenstof NaSk beheerst? Test je kennis met de QuickScan en ontdek of jij er klaar voor bent: