VIDEO: Study with me

Ken jij de Study With Me-video's al? Op YouTube maken steeds meer youtubers video's van hoe zij een langere tijd bezig zijn met leerwerk. 

In deze nieuwe video van Examenbundel heeft Nina zichzelf gefilmd terwijl zij gefocust leert voor haar studie Rechten. 

Meer video's vind je op ons YouTube-kanaal!

VIDEO Study with me

Wat zijn Study With Me-video's?

Study With Me-video's zijn video's waarin een leerling/student zichzelf filmt terwijl hij of zij aan het studeren is. Vaak zie je een timer in de video voorbij komen, en deze timer geeft aan hoelang de persoon in de video op een "gefocuste" manier wil werken, je kan dus meedoen met deze persoon! In bovenstaande video leert Nina 2x 50 minuten met een pauze van 10 minuten. 

Is YouTube kijken terwijl je aan het studeren bent niet een afleiding?

Als je een Study With Me-video bekijkt, verwacht je zoals bij het kijken van andere video's dat dit kan afleiden en je de drang voelt om meer tabbladen te openen. Dat is niet het geval. Door het zien van een persoon die aandachtig bezig is met studeren wordt je snel getriggerd om hetzelfde te willen doen.  Motivatie om ook te gaan studeren: “als zij studeert, dan kan ik dat ook!". 

Wil jij weten hoe je het beste kan leren met flashcards zoals Nina dat ook doet in deze video? Lees dan het volgende artikel.