Brainfood recepten door Soraya: Frozen Yoghurt Bites #1

‘Brainfood’ is een populair begrip: voeding die een positieve uitwerking heeft op het brein. Omdat jij je hersenpannetje op dit moment hard nodig hebt om je voor te bereiden op de examens heb ik een menu samengesteld met producten die de werking van je hersenen stimuleren. Vandaag beginnen we met een tussendoortje, voor tijdens het leren of natuurlijk gewoon als ontbijt: Frozen Yoghurt Bites. Super makkelijk en natuurlijk lekker! 

Meer recepten:

food-for-the-brain-soraya-riem-recept-frozen-yoghurt-bites

Ingrediënten Frozen Yoghurt Bites

  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 60 gram havervlokken
  • 1,5tl kaneel
  • Snufje zout
  • 500 gram yoghurt
  • 2 el honing
  • 100 gram bevroren fruit naar keuze

Benodigdheden:

  • Grote ovenschaal
  • Bakpapier
  • Blender of hakmolen

Aan de slag met jouw brainfood!

  1. Hak de cashewnoten grof en doe ze samen met de havervlokken, kaneel en zout in een koekenpan. Toast het mengsel 5 minuten op laag vuur om de smaken los te maken.
  2. Meng ondertussen de yoghurt met de honing (voeg wat extra honing toe als je het geheel wat zoeter wilt).
  3. Mix de cashewnotenmix met de yoghurt en verdeel het geheel gelijkmatig in een met bakpapier bekleedde ovenschaal.
  4. Doe het bevroren fruit in een hakmolen en hak fijn. Je kunt zelf kiezen welk fruit je lekker vindt, maar ik heb voor dit recept blauwe bessen en frambozen gebruikt.
  5. Verdeel het bevroren fruit over de yoghurt en schuif de ovenschaal voor minimaal 3 uur in de vriezer.
  6. Zodra de yoghurt hard is, kun je het in porties verdelen en in de vriezer bewaren tot je zin hebt in een lekkere snack tijdens het leren.

Eet smakelijk en succes met leren!

Soraya

Over Soraya

Soraya Riem (1993) studeerde communicatie en multimedia design en heeft daarna ruim vier jaar bij Lebowski Publishers gewerkt. Sinds kort werkt Soraya als content creative voor de Stadsschouwburg & Philharmonie in Haarlem. Met een grote passie voor eten, koken en boeken begon die eind 2020 op TikTok, waar vooral diens kookvideo’s binnen no-time enorm populair werden. Momenteel werkt Soraya aan diens eerste kookboek.