Brainfood recepten door Soraya: Broodje Ei Deluxe #3

‘Brainfood’ wordt steeds populairder! Voeding die een positieve uitwerking heeft op de hersenen. Omdat jij jouw hersencellen op dit moment hard nodig gaat hebben om je voor te bereiden op de examens heb ik een menu samengesteld met producten die de werking van je hersenen stimuleren. Vandaag: lunch. We maken een broodje met ei, waar we extra groentes aan toevoegen.

Meer recepten:

Ingrediënten Broodje Ei Deluxe

  • Een avocado
  • Citroen
  • Chilivlokken
  • Twee spelt boterhammen
  • Een handje versie spinazie
  • 2 eieren Thee lepel margarine
  • Zout
  • Eventueel een halve eetlepel creme fraiche
  • Bieslook

Benodigdheden:

  • Een siliconen spatel
  • Steelpan
  • Tosti-ijzer of koekenpan

Aan de slag met jouw brainfood!

  1. Snij de avocado in stukjes en stamp fijn met een vork. Voeg er een eetlepel citroensap, een beetje citroenrasp en chilivlokken naar smaak aan toe.
  2. Toast je boterhammen en beleg ze met spinazie en de avocado.
  3. Dan door met het ei: je kunt eieren op heel veel verschillende manieren bereiden. Je kunt dus helemaal zelf kiezen hoe je de ei op het broodje wilt doen. Vandaag leer ik jullie roerei op de ‘Gordon Ramsey manier’. Als je dit te ingewikkeld vindt, kun je de eieren ook gewoon koken of bakken.
  4. Doe twee eieren in een steelpannetje en kluts met een vork. Voeg er een theelepel boter aan toe en zet de pan op hoog vuur. Verhit de pan 30 seconden, haal de pan daarna 10 seconden van het vuur terwijl je goed blijft roeren met de siliconen spatel. Herhaal dit proces zo’n 3 tot 4 minuten, tot je tevreden bent.
  5. Haal dan de pan van het vuur en voeg er wat zout aan toe. Wil je extra romige eieren, dan kun je er nog een halve eetlepel crème fraîche aan toevoegen.
  6. Doe het ei op je boterhammen en maak het geheel af met gehakte bieslook.

Eet smakelijk en succes met leren!

Soraya

Over Soraya

Soraya Riem (1993) studeerde communicatie en multimedia design en heeft daarna ruim vier jaar bij Lebowski Publishers gewerkt. Sinds kort werkt Soraya als content creative voor de Stadsschouwburg & Philharmonie in Haarlem. Met een grote passie voor eten, koken en boeken begon die eind 2020 op TikTok, waar vooral diens kookvideo’s binnen no-time enorm populair werden. Momenteel werkt Soraya aan diens eerste kookboek.