Boekentips (lezen voor je lijst) van Soraya: Engels

Eerder schreven wij zelf al een lijst met boeken die je zou kunnen gaan lezen voor Engels. In dit artikel geeft bekende booktokker Soraya diens tips:

Toen ik zelf op de middelbare school zat, was ik niet echt een lezer. Ik ben dyslectisch en lezen ging moeizaam. Laat staan in het Engels! Daarnaast kon ik alleen maar kiezen uit een lijst met boeken die ik allemaal oud, saai en stom vond. Gelukkig is er in die tien jaar dat ik van school af ben veel veranderd. Ten eerste heb ik mijn passie voor lezen gevonden, dankzij boeken die ik wél leuk vond. Ten tweede is de leestlijst voor middelbare scholen enorm veranderd. Er is een stuk meer keuze, maar hoe kies je uit die enorme lijst met boeken nou een boek wat echt leuk is? Gelukkig ga ik je daar bij helpen, met deze boekentips voor het vak Engels!

Boekentips (lezen voor je lijst) van Soraya Engels

Normal People – Sally Rooney

Dit is mijn favoriete Engelse boek, ooit. Normal People gaat over een liefde die nooit echt wil lukken. Het boek beslaat geen ingewikkelde verhaallijnen, maar weet altijd te boeien en dat is ontzettend knap gedaan. Het is moeilijk uit te leggen wat dit boek nou zou bijzonder maakt, je moet het gewoon ervaren.

Midnight Library – Matt Haig

Dit boek staat niet op de lijst voor Engels, maar Harry Potter staat er wel op, dus dan is dit boek naar mijn mening ook prima geschikt. Midnight Library gaat over Nora, die terecht komt in deze bibliotheek ergens tussen leven en dood. Hier krijgt ze de kans om alle keuzes die ze in het leven heeft gemaakt opnieuw te ervaren. Dit boek is een krachtig verhaal over spijt achter je laten, en leven in het hier en nu.

The Parade – Dave Eggers

Dit boek van Dave Eggers staat ook niet op de lijst, maar er staan wel andere boeken van hem op de lijst, daarom denk ik dat dit boek ook prima kan. Het is een dun boek, maar met een indrukwekkend verhaal. Toen ik dit boek uit had, moest ik echt even bijkomen. Het boek speelt zich af in een niet gespecificeerd (Afrikaans?) land, waar net een jarenlange oorlog heeft gewoed. Twee buitenlandse mannen met codenamen ‘vier’ en ‘negen’ moeten een asfaltweg aanleggen, die het land klaarstoomt voor de toekomst. Negen en vier zijn totaal verschillende types, waardoor er gedurende het boek verschillende confrontaties plaatsvinden. Het boek lijkt op het eerste oog simpel, maar zo zal het boek je zeker niet achter laten.

Over Soraya

Soraya Riem (1993) studeerde communicatie en multimedia design en heeft daarna ruim vier jaar bij Lebowski Publishers gewerkt. Sinds kort werkt Soraya als content creative voor de Stadsschouwburg & Philharmonie in Haarlem. Met een grote passie voor eten, koken en boeken begon die eind 2020 op TikTok, waar vooral diens kookvideo’s binnen no-time enorm populair werden. Momenteel werkt Soraya aan diens eerste kookboek.