Zeker slagen voor je herexamen in 7 stappen

Ai, niet geslaagd. Je hebt een herkansing. No worries, de kans op een diploma en een onbezorgde zomervakantie zijn nog niet verkeken. Examenbundel gaat je helpen. We kijken welke onderwerpen je nog niet beheerst en daarmee gaan we aan de slag! Volg onderstaande tips, dan is de kans groot dat je gaat slagen voor je herexamen. En dan kun jij ook proosten met (non-alcoholische) champagne.

Wil je weten wanneer de herexamens plaatsvinden? Het rooster voor het 2e tijdvak vind je hier

Leerling studeren examen

1. Focus op de stof die je niet beheerst

 

Je hoeft niet alle stof van het vak opnieuw te leren. Zorg dat je weet wat je zwakke punten zijn. Maak daarvoor bijvoorbeeld een gratis quickscan of een oriëntatietoets uit je Examenbundel. Zo weet je op welke onderwerpen je je moet focussen bij het leren.

2. Maak een studieplanning

Stel een realistische planning op waarin je voldoende tijd besteedt aan het bestuderen van de verschillende onderwerpen. Leer en oefen eenvoudig per onderwerp op Mijn Examenbundel.

3. Gebruik de Examenbundel

Tijd om te checken of je genoeg geleerd en geoefend hebt. De Examenbundel bevat oefenexamens en voorbeeldvragen die vergelijkbaar zijn met de echte examens. Gebruik de Examenbundel om jezelf vertrouwd te maken met de vraagstelling en om te oefenen met het beantwoorden van vragen binnen de tijdslimiet. Probeer de oefenexamens zo realistisch mogelijk te maken door een rustige omgeving te creëren en de examencondities na te bootsen.

4. Analyseer je fouten

Ga na welke vragen je fout hebt beantwoord en probeer te begrijpen waarom je ze verkeerd hebt gedaan. In de Examenbundel staan bij veel opgaven uitleg van docenten. Zo zie je stap voor stap hoe je de opgave moet beantwoorden.

5. Maak gebruik van feedback

Vraag je docent om feedback op je eerdere prestaties en oefenexamens. Dit kan je inzicht geven in de specifieke gebieden waar je aan moet werken en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

6. Herhaal en oefen regelmatig

Blijf de stof herhalen en oefenen met de oefenexamens in de Examenbundel. Door regelmatig te oefenen, kun je je kennis versterken en je vertrouwen vergroten.

7. Zorg voor een goede balans

Zorg ervoor dat je naast het studeren ook voldoende tijd neemt om te ontspannen, te rusten en voor jezelf te zorgen. Je hebt er niets aan wanneer je bij je herexamen te moe bent om na te kunnen denken!

Onthoud dat succes bij een herkansing afhangt van je inzet, toewijding en consistentie. Blijf gemotiveerd, werk hard en geloof in jezelf. Veel succes met je herkansing!

je-kan-het!