VIDEO: ASMR met Examenbundels en popcorn

Afgelopen periode hebben studenten van Creative Business van de HvA bij ons stage gelopen. Nadat we een video over studiekeuze hadden (ook te zien op ons YouTube-kanaal) opgenomen besloten we ook nog een ASMR video op te nemen. Weten wat ASMR is? Bekijk  de video of scroll verder op deze pagina.

We hopen dat het je helpt ontspannen, wij hebben in ieder geval veel gelachen bij het opnemen van deze ASMR video!

Wat is ASMR?

ASMR is een afkorting voor ‘autonomous sensory meridian response’. Autonomous sensory meridian response (ASMR) is een bepaald gevoel dat omschreven wordt als een tintelend gevoel. Dit gevoel begint op het (achter)hoofd en vervolgt zijn tinteling langs de nek en de rug (de sensory meridian response). ASMR wordt door veel mensen als aangenaam en rustgevend ervaren en kan opgewekt worden door bepaalde beelden en geluiden te bekijken of the beluisteren. Voorbeelden hiervan zijn zacht gefluister, het gekraak van papier of iemand zien tekenen. Niet iedereen is even gevoelig voor ASMR; sommigen ervaren het tintelende gevoel minder dan anderen of zelfs helemaal niet.

20% van de mensen is gevoelig voor ASMR. Eindexamenleerlingen ervaren vaak veel stress en kunnen dus wel ontspanning gebruiken. Misschien hoor jij bij die 20% die lekker gaat op ASMR! Probeer het dus zeker een keer uit. Er staan super veel video's op YouTube.

Wil jij ook een video maken voor het kanaal van Examenbundel?

Dat kan en het hoeft geen ASMR video te zijn! En we betalen je ook graag voor, kijk voor inspiratie op ons kanaal en neem contact met ons op via het contactformulier.