Kijktips voor het eindexamen Duits

Ben jij volle bak aan het leren voor je eindexamens? Lekker bezig! Af en toe een beetje ontspanning tussendoor kan geen kwaad. Maar om nou gelijk een heel seizoen van Sex Education te bingen is misschien een beetje te veel van het goede. Kijk dan liever iets waar je wat van kan leren! Voor ieder examenvak zetten wij handige kijktips voor je op een rijtje. Zo heb je én ontspanning én je bent, zonder dat je het weet, aan het leren voor je eindexamens. Handig, toch?! Deze keer: kijktips voor het eindexamen Duits. 

Kijktips eindexamen Duits Examenbundel
  • Er zijn online niet veel programma’s of series te vinden die ingaan op de inhoud van het eindexamen Duits. Maar! Je kunt wél heel veel documentaires en reportages bekijken. Het taalgebruik dat daarin gebruik wordt, komt vaak overeen met de teksten die je in het eindexamen vindt. Handige sites zijn zdf.de en ardmediathek.de. En nog een tip: bekijk eens een Duits journaal terug. Ook te vinden via de websites die we net noemden.
  • Wil je tegelijkertijd je Duits een beetje bijspijkeren en een megagoede serie kijken? Dan is de Netflix-serie Dark echt iets voor jou. Wedden dat je wordt opgeslokt in de spannende verhaallijn en het fantastische acteerwerk? Oké, het zijn drie seizoenen met afleveringen van minimaal 45 minuten… Misschien moet je het bij één aflevering per dag houden. Anders kom je niet meer aan leren toe! 
  • Op zoek naar een Duitse serie met een beetje humor erin? Ga dan voor How to sell drugs online (fast). Wat nou als je, zonder dat je het eigenlijk wilt, terecht komt in de wereld van drugs? En dan blijkt ook nog eens dat je een koning ben in het verkopen van pilletjes… Deze serie vertelt het verhaal van twee vrienden op de middelbare school die dit meemaken. Je vindt ‘m op Netflix!
  • In de film Ballon (Pathé Thuis) hebben de families Strelzyk en Wetzel een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Klinkt goed, toch?
  • Wir sind die Wells is een serie die gebaseerd is op de succesvolle film ‘Die Welle’. Een mysterieuze klasgenoot leidt vier idealistische tieners in opstand tegen het toenemende nationalisme… totdat dit fout gaat. Je vindt de serie op Netflix.
  • Zin om even lekker te lachen? Kijk dan Er ist wieder da op Videoland! Adolf Hitler wordt in de zomer van 2011 wakker. Er is geen oorlog, hij is niet aan de macht en zijn geliefde Eva is er niet. Iedereen denkt dat hij ‘de echte’ Hitler nadoet en daardoor wordt hij een hype.
  • Heb jij Das Parfum van Patrick Süskind gelezen voor je lijst? Er is een miniserie van dit boek gemaakt! Open je Netflix-app en ga er maar eens even lekker voor zitten. 

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel weer open! Heel veel succes!