Ben jij volle bak aan het leren voor je eindexamens? Lekker bezig! Af en toe een beetje ontspanning tussendoor kan geen kwaad. Maar om nou gelijk een heel seizoen je favoriete serie te bingen is misschien een beetje teveel van het goede. Kijk dan liever iets waar je wat van kan leren! Voor ieder examenvak zetten wij handige kijktips voor je op een rijtje. Zo heb je én ontspanning én je bent, zonder dat je het weet, aan het leren voor je eindexamens. Handig, toch?! Deze keer: kijktips voor Grieks en Latijn.
Kijktips voor de eindexamens Grieks en Latijn
- Wil je meer weten over de Griekse mythologie? Bekijk deze website dan eens. Daar staan heel veel films over dit onderwerp op een rijtje. Welke kijk jij als eerste? Troy of liever Wonder Woman? Er is voor ieder wat wils!
- Een van de betere series over de Oudheid is toch wel Rome. De eerste reeks van Rome speelt zich af in de jaren van de regeerperiode van Julius Caesar, tijdens de (gewelddadige) overgang van Republiek naar Keizerrijk. De tweede reeks start na de moord op Caesar en geeft de daarop volgende machtsstrijd weer. Kijken? Je vindt ‘m op HBO.
- Ben jij fan van filosofen uit de Oudheid? De documentaire Grote Denkers van NPO mag je dan niet missen. Van Aristoteles tot Kant: grote denkers hebben veel invloed gehad op hoe wij de wereld zien. Maar wat was de kern van hun boodschap? Human heeft het samengevat in mooie, informatieve animaties.
- Deze Nederlandstalige podcast 'De geschiedenis van het Romijnse Rijk podcast beschrijft de glorieuze geschiedenis van de Romeinen vanaf het allereerste begin tot aan de val van het West-Romeinse Rijk. Romulus, Superbus, Hannibal Barca, Julius Caesar, Brutus, Augustus, Nero en nog vele andere komen allemaal aan bod. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Ga naar je favoriete podcast-app, doe je oortjes in en luisteren maar!
Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je boeken weer open! Heel veel succes!
Enne... wist je dat we voor nog veel meer eindexamenvakken kijk- én luistertips hebben? Bijvoorbeeld voor kunst, Engels, geschiedenis en wiskunde.