Examenbundel helpt leerlingen al 40 jaar te slagen voor hun eindexamen

Het was feest bij Examenbundel van uitgever ThiemeMeulenhoff! Leerlingen gebruiken de Examenbundels al 40 jaar op rij om te slagen voor hun eindexamen. ThiemeMeulenhoff vierde dit jubileum met een Examenbustour waarmee Tim Hofman langs verschillende scholen gaat. Ook ging de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ in première.

examenbundels-samengevat-examenidioom-leerlingen-bustour-eindexamen-40-jaar

40 jaar geleden stelde docent Jack Wiebenga een Examenbundel samen voor zijn eigen leerlingen. Hij was de eerste die antwoorden en uitwerkingen bij de opgaven gaf. In die tijd was het behoorlijk revolutionair om zomaar de uitkomsten te verklappen. De leerlingen waren er blij mee omdat ze zich zo goed konden voorbereiden op hun eindexamens.

Door collega’s te betrekken en op zoek te gaan naar andere geschikte vakdocenten, lukte het Wiebenga al snel om voor elk vak op iedere schoolniveau een examenbundel te maken.

Boeken en flashcards

boeken-en-flashcards

Sinds de start in 1979 zijn de Examenbundels een begrip op scholen in het voortgezet onderwijs en hebben duizenden leerlingen hun diploma eraan te danken. ThiemeMeulenhoff is al vele jaren uitgever van de oefenboeken en breidde de examenvoorbereiding uit met Samengevat en Examenidioom. Speciaal voor de 40e verjaardag zijn dit jaar ook Examenbundel flashcards gemaakt. Flashcards helpen leerlingen leren op een oude manier die weer heel populair is.

In de bus met Tim Hofman

in-de-bus-met-Tim-Hofman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Ons jubileum willen we heel graag met leerlingen delen’, zegt Ad in den Haak, portfoliomanager van ThiemeMeulenhoff. ‘We gaan daarom naar scholen toe en nemen een speciale gast mee. Met de Examenbustour steken we eindexamenkandidaten een hart onder de riem en we laten zien dat we er voor ze zijn. De leerlingen kunnen een examenquiz tegen Tim Hofman van Brainboost spelen. Ze krijgen tips over de Examenbundels en over leren met Flashcards en kunnen deze in samenwerking met Flashcards ook bestellen. We wensen alle leerlingen heel veel succes met hun eindexamen!”

‘Blokken, stressen, slagen’

In de documentaire ‘Blokken, stressen, slagen’ die op 15 april wordt gelanceerd, vertelt Jack Wiebenga over de beginperiode van de Examenbundel. Experts als Paul Kirschner (Open Universiteit), Yvonne van Sark (Youngworks) en puberexpert Marina van der Wal laten hun licht schijnen over het verschijnsel eindexamen en de bijbehorende stress, het huidige onderwijslandschap, het verschil tussen digitaal en uit boeken leren en het eigenzinnige puberbrein. Leerlingen en docenten vertellen over hun eigen examen-ervaringen.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Eindexamen doen is voor alle vo-leerlingen een grote en belangrijke gebeurtenis en hulp in de voorbereiding is zeer welkom. De kracht van Examenbundel is dat er veel oefeningen in staan die overeenkomen met wat er op de ‘echte’ schriftelijke centrale examens wordt gevraagd. De kwaliteit van de boeken zit in de uitwerkingen en toelichtingen. Ook kunnen leerlingen een oriëntatietoets maken om te zien welke onderdelen nog extra aandacht nodig hebben. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen wordt zo een belangrijke voorwaarde om te slagen.