Examen vwo scheikunde halen met Examenbundel

Ga jij straks slagen voor het examen vwo scheikunde? Laat niets aan het toeval over en maak gebruik van Examenbundel vwo Scheikunde, een van de populairste bronnen ter voorbereiding op het eindexamen. De Examenbundel helpt je met tips, een oriëntatietoets, oefenopgaven op onderwerp en oude examens vwo scheikunde. Weet jij alles al van atomen naar stoffen, reacties en reactieomstandigheden, zuur-basereacties en redoxreacties? Koolstofchemie, biochemie, chemische industrie en milieu hebben na het oefenen met de Examenbundel ook geen geheimen meer voor je. 

Examenbundel helpt je te slagen voor het vwo-examen scheikunde 

Examenbundel vwo Scheikunde is jouw ideale hulpmiddel om te slagen voor het vwo-examen scheikunde. Aan de hand van de informatie, tips, oefenopgaven op onderwerp en oude examens vwo scheikunde oefen je in je eigen tijd en tempo voor het komende eindexamen. De stof in de Examenbundel sluit volledig aan op de eisen van het examen vwo scheikunde, zodat je zeker weet dat je niets mist. De Examenbundel bevat de volgende onderdelen: 

  • Oriëntatietoets met vragen over alle onderwerpen die op het eindexamen worden geëxamineerd.
  • Per examenonderwerp (bewerkte) opgaven met uitwerkingen, antwoorden en toelichtingen. 
  • Enkele complete, oude examens vwo scheikunde, met hints en uitwerkingen.
  • Stappenplan voor optimaal gebruik van Examenbundel vwo Scheikunde.
  • Tabellen om je cijfer te bepalen na het maken van de oefenexamens.

 

Maak je klaar voor het eindexamen met oude examens vwo scheikunde

Het examen vwo scheikunde bestaat uit zes hoofdonderwerpen: stoffen en materialen in de chemie, chemische processen en behoudswetten, ontwikkelen van chemische kennis, innovatie en chemisch onderzoek, industriële (chemische) processen en maatschappij, chemie en technologie. De domeinen worden op het vwo-examen scheikunde getoetst aan de hand van open vragen. Je krijgt ook vragen over de scheikundige begrippen en je moet deze in een context kunnen plaatsen. 

De Examenbundel 2021/2022 bevat oefenopgaven op onderwerp en zes examens (uit 2016, 2017 en 2018, eerste en tweede tijdvak), compleet met uitwerkingen, hints en toelichting bij de antwoorden door docenten en vakexperts. Oude examens vwo scheikunde oefenen is een belangrijke stap om te slagen. Je krijgt inzicht in het niveau en het soort vragen op het eindexamen en je leert omgaan met de beschikbare examentijd. Je test jezelf of je alle stof beheerst en je kunt aan de hand van een tabel in de Examenbundel zien of je een goed cijfer hebt behaald.

Examenbundel vwo Scheikunde 2021/2022 combineren met Samengevat

Combineer Examenbundel vwo Scheikunde 2021/2022 met Samengevat vwo Scheikunde en Zeker Slagen! voor de beste voorbereiding op het vwo-examen scheikunde.