Examen Maatschappijkunde 2023/2024

De examenstof Maatschappijkunde nog een keer goed doornemen? De belangrijkste voorbereiding op het examen, waarmee je zeker weet dat je goed hebt geleerd. En zodat je vol vertrouwen naar het examen kunt gaan, omdat je weet waar het over gaat. Met uitleg over de belangrijkste thema’s binnen de Maatschappijkunde, die tijdens het examen bevraagd zullen worden.

Examenstof Maatschappijkunde

Jouw kennis opfrissen of benieuwd wat je tijdens het examen Maatschappijkunde zoal gevraagd zal worden? We zetten de examenstof voor je op een rij:

  • Vmbo
    Het havo-examen Maatschappijkunde gaat onder andere over de oriëntatie op de mens en samenleving, zicht krijgen op relaties met de persoonlijke en maatschappelijke omgeving. Daarnaast zijn grote thema's: omgaan met eigen en andermans normen en waarden, omgaan met de verschillen tussen de seksen en relatie tussen de mens en de natuur en het concept van duurzame ontwikkeling.

Examenstof Maatschappijkunde op Mijn Examenbundel

Op Mijn Examenbundel kun je op basis van je vakkenpakket afvinklijsten van de examenstof per vak inzien. Deze afvinklijsten zijn gebaseerd op de examenprogramma's en syllabi waar hieronder naar gelinkt wordt. Daarnaast vind je op Mijn Examenbundel nog meer extra's. Maak dus nu een account aan!

Examenstof voor jouw examen Maatschappijkunde

Aan de slag met de examenstof voor het examen Maatschappijkunde? Neem het door en zorg ervoor dat je er met vertrouwen klaar voor bent. Meteen testen hoe goed je de examenstof Maatschappijkunde beheerst? Test je kennis met de Quickscan en ontdek of jij er klaar voor bent: