Tips van een oud-examenleerling #4: 3 redenen waarom ik zo goed was in dít eindexamenvak

Oud-examenleerling Aera studeert én blogt voor Examenbundel. In haar artikelen geeft ze jou handige tips en tricks voor je eindexamens. In dit artikel lees je meer over waarom ze heel goed was in een van haar eindexamenvakken. Benieuwd over welk vak het gaat? Lees snel verder. 

 

Tips van een oud-examenleerling #4: 3 redenen waarom ik zo goed was in dít eindexamenvak

Je hebt mensen die goed zijn in de talen, maar ook mensen die juist uitblinken in de wiskundige- of natuurkundige vakken. Ik ben altijd goed in de talen geweest, dus ik had Nederlands, Duits, Engels en Frans als eindexamenvakken. Van deze vier vond ik Engels het moeilijkst, met name de grammatica. Maar… Duits was juist een makkie voor me! 

Reden #1: Stampen, stampen, stampen

Talen zijn dus mijn sterke punt. Duits is een vak waarbij je veel uit je hoofd moet leren, maar ook verbanden uit teksten haalt en hierover vragen beantwoordt. Het is dus een best veelzijdig vak. Ik weet van mezelf ook dat ik goed ben in het letterlijk leren van dingen, dus de woorden leren bij talen ging me altijd goed af. Ik onthield ze altijd snel. Daarnaast was er natuurlijk ook de grammatica, zoals de naamvallen. Eerlijk? Daar heb ik wel wat meer moeite mee gehad. Dat werd gelukkig wel makkelijker omdat we blaadjes met de naamvallen bij onze opdrachten mochten houden. 

Reden #2: Sehr toll! 

De tweede reden waarom ik goed was in Duits, is dat ik het oprecht een leuk vak vond. Zo houd ik bijvoorbeeld heel erg van lezen. Dat kwam mooi uit, want bij Duits moet je een aantal boeken voor de lijst lezen. Daarbij speelt het ook een grote rol dat ik een hele leuke docent had, die óók nog eens mijn mentor was. Dit maakte dat ik gemotiveerd was om te leren en hierdoor beter in Duits werd. Want geloof me: als je docent en de inhoud van de lessen je motiveren, wordt het allemaal al veel makkelijker! 

Reden #3: Focus

De derde en laatste reden heeft alles te maken met focus en concentratie. Ik kon me bij Duits heel goed concentreren. Hierdoor kon ik me goed focussen op mijn opdrachten én tijdens de luistertoetsen. Dit zorgde voor goede cijfers. Daarnaast was ik van mezelf al erg perfectionistisch, wilde ik goede cijfers halen, veel plannen en alles zo op tijd mogelijk af krijgen. Een goede combinatie, al zeg ik het zelf!

Wat is jouw beste eindexamenvak?