Leren voor het examen: Examenboosters!

Heb jij naast je Examenbundels en Mijn Examenbundel nog meer materiaal nodig zodat jij nog zelfverzekerder je eindexamens ingaat?

Kennisnet heeft in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en in samenwerking met Citolab, Laks, Federatie van Onderwijsorganisaties én Platform VVVO een website gelanceerd genaamd "Leren voor het examen". 

leren-voor-het-examen-examenboosters

Waarom de website Leren voor het Examen?

Door de huidige situatie en gevolgen van COVID loopt het examenjaar anders dan andere jaren, hier schreven we al verschillende artikelen over. Leerlingen hebben minder en veel online les gehad. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat leerlingen hierdoor leerachterstanden hebben opgelopen. Om te zorgen dat alle leerlingen straks klaar zijn voor het examen, heeft het ministerie opdracht gegeven om te komen tot een platform voor eindexamenleerlingen, het resultaat: lerenvoorhetexamen.nl. 

Examenboosters

Team Examenbundel is fan van de Leren voor het examen-website en in het speciaal van de Examenboosters. 

De examenboosters zijn korte video's van maximaal 5 minuten gemaakt door YouTube-docenten. Zo doet onder andere JortGeschiedenis, Meneer Wietsema en Math with Menno mee. Super handig en zo kun je vlak voor de examens nog wat video's bekijken. De docenten geven 10 tips voor het maken van het eindexamen aardrijkskunde, biologie, bedrijfseconomie, Duits, economie, Engels, geschiedenis, maatschappij MW, natuurkunde, natuur-scheikunde 1 en 2, Nederlands, scheikunde en wiskunde, wiskunde A en B. 

Ook handig: Scholieren.com

Waarschijnlijk ken jij scholieren.com van de samenvattingen en profielwerkstukken... Maar wist je dat scholieren.com ook een eindexamen-pagina van scholieren.com heeft? Hier vind je heel veel tips maar ook het laatste nieuws! Daarnaast heeft scholieren.com net zoals de leren voor het examen-website een pagina met video's, zij hebben de video's niet zelf gemaakt maar hebben bestaande video's van bijvoorbeeld YouTube-docenten gefilterd op vak en onderwerp. 

Meer moeite met plannen en motivatie?

Bovenstaande video's gaan voornamelijk over de examenstof. Merk je dat het bij jou niet zo zeer het begrijpen van de stof is maar heb je moeite met plannen en jezelf motiveren? Bekijk dan de video's van onder andere onze Examenbundel-vlogger en leerexpert Nina of de video's van Meestervlogger Dylan. 

De beste motivatietip die we je nu al kunnen geven is: kijk verder dan je eindexamen, verheug je op de tijd die erna komt! Een tussenjaar, studeren, misschien wel op jezelf wonen, een zomervakantie waarbij de wereld weer toegankelijker lijkt te worden en veel meer!