Kijktips voor het examen aardrijkskunde

Ben jij volle bak aan het leren voor je eindexamens? Lekker bezig! Af en toe een beetje ontspanning tussendoor kan geen kwaad. Maar om nou gelijk een heel seizoen van Sex Education te bingen is misschien een beetje te veel van het goede. Kijk dan liever iets waar je wat van kan leren! Voor ieder examenvak zetten wij handige kijktips voor je op een rijtje. Zo heb je én ontspanning én je bent, zonder dat je het weet, aan het leren voor je eindexamens. Handig, toch?! Deze keer: kijktips voor het eindexamen aardrijkskunde.

Kijktips examen aardrijkskunde Examenbundel
  • Er is één documentaire die je sowieso moet zien! Eigenlijk ook als je geen aardrijkskunde in je vakkenpakket hebt. We hebben het over Our plant (Netflix). Dit is een achtdelige natuurdocumentaire uit 2019. Netflix maakte ‘m in samenwerking met het World Wide Fund for Nature (WWF). De documentaire is gemaakt door mensen die ook hebben meegewerkt aan Planet Earth, Blue Planet en Frozen Planet. David Attenborough heeft met z’n fijne stem de documentaire ingesproken.
  • Kun je geen genoeg krijgen van de prachtige stem van David Attenborough? Scroll dan verder op Netflix en ga naar A life on our planet. Deze film is een persoonlijk verhaal van Attenborough over hoe het ervoor staat met de natuur op onze planeet. We kunnen de film met recht een echte eye opener noemen! 
  • Houd je van bizar? Als in: enge plekken, vreemde culturen en heftige gewoontes? Dan is de docu-serie Dark Tourist écht iets voor jou. De serie draait om ‘dark tourists’: mensen die niet op vakantie gaan om lekker tot rust te komen, maar om de meest duistere plekken ter wereld te bezoeken. Journalist David Farrier laat, soms met gevaar voor eigen leven, zien wat deze toeristen bezielt. Je vindt de docu op Netflix!
  • Alleen samen kunnen we zorgen voor een betere en duurzamere wereld. Zac Efron gaat samen met zijn vriend Darin Olien op reis naar verschillende landen om duurzaamheidsprojecten te bekijken. Ze bakken bijvoorbeeld brood in heel heet zand en krijgen ze een heerlijke ijs- en vuur massage. De rapportageserie heeft mooie beelden en kijkt lekker weg. Je kunt op je oude, vertrouwde Netflix blijven, want daar vind je ‘m! 

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel en Samengevat weer open! Heel veel succes!