Kijktips voor het eindexamen Frans

Ben jij volle bak aan het leren voor je eindexamens? Lekker bezig! Af en toe een beetje ontspanning tussendoor kan geen kwaad. Maar om nou gelijk een heel seizoen van Sex Education te bingen is misschien een beetje te veel van het goede. Kijk dan liever iets waar je wat van kan leren! Voor ieder examenvak zetten wij handige kijktips voor je op een rijtje. Zo heb je én ontspanning én je bent, zonder dat je het weet, aan het leren voor je eindexamens. Handig, toch?! Deze keer: kijktips voor het eindexamen Frans.

Kijktips examen Frans Examenbundel
  • Ah oui, Francais, de taal van de liefde! Die gelukkig ook in heel veel series en films gesproken wordt. Een van de mooiste Franse films vinden wij toch wel Intouchables. Philippe, een miljonair in een rolstoel, neemt de Driss in dienst als hulp. Met alle (fantastische) gevolgen van dien. Je vindt de film via Pathé Thuis.
  • Als je Intouchables hebt gezien en helemaal fan bent van Driss (gespeeld door Omar Sy), kun je gelijk verder bingen op Netflix. Daar kijk je de spannende serie Lupin, waarin Sy de hoofdrol speelt. Het verhaal gaat over een Franse man die een meester is in diefstal. Heeft ‘ie geleerd uit een boek dat hij van zijn vader kreeg. Een dief met een goed hart… ze bestaan echt!
  • Ben je benieuwd naar de levens van mensen die bij een talentenbureau werken? In Dix Pour Cent (Netflix) krijg je een beeld van hoe het eraan toegaat in de mediabranche in Parijs. En je oefent tegelijkertijd ook nog eens je Frans! Wat wil je nog meer?
  • Een vriendenreünie in de Franse Alpen, gezelligheid, lachen, gieren, brullen. Maar dan… de sfeer slaat om en er is geen bereik met de buitenwereld mogelijk. Je kent het wel, een typische spannende serie. Die zijn er natuurlijk ook in het Frans! Le Chalet op Netflix laat je op het puntje van je chaise zitten.
  • Daar is ‘ie weer: Omar Sy. Ja, sorry, maar hij ís ook gewoon een hele goede acteur. Zo speelt hij ook een fantastische rol in de film Demain tout commence (Netflix). Een man die houdt van vrouwen en plezier moet ineens volwassen worden als hij ineens voor een baby moet zorgen. Een heerlijke film op je leerdag mee af te sluiten!
  • Houd je meer van documentaires? Dan kun je losgaan op filmvandaag.nl. Daar vind je een hele lijst met Franse documentaires. Over elk onderwerp is er wel eentje te vinden. Scroll er maar eens doorheen en bekijk waar jij meer over wilt leren (in het Frans!). 

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel weer open! Heel veel succes!