Kijktips voor het eindexamen Engels

Ben jij volle bak aan het leren voor je eindexamens? Lekker bezig! Af en toe een beetje ontspanning tussendoor kan geen kwaad. Maar om nou gelijk een heel seizoen van Sex Education te bingen is misschien een beetje te veel van het goede. Kijk dan liever iets waar je wat van kan leren! Voor ieder examenvak zetten wij handige kijktips voor je op een rijtje. Zo heb je én ontspanning én je bent, zonder dat je het weet, aan het leren voor je eindexamens. Handig, toch?! Deze keer: kijktips voor het eindexamen Engels. 

Kijktips eindexamen Engels Examenbundel
  • Oké, misschien zijn we een béétje bevooroordeeld, maar wij zijn dus hartstikke fan van The Crown! Heerlijk al die inkijkjes in het leven van de Britse royals. Voor het gemak vergeten we even dat misschien de helft niet eens klopt met de werkelijkheid. Heb jij deze Netflix Original al gezien?
  • We blijven nog even fangirlen, maar je kan het niet oneens met ons zijn als we zeggen dat Peaky Blinders fantastisch is. Toch? Je waant je al gelijk in de eerste aflevering in het Engeland van de 19e eeuw. Een dikke aanrader op Netflix.
  • Netflix heeft van ongeveer een van de bekendste detectives ooit een mega goede serie gemaakt: Sherlock! Heb jij tijd voor vier seizoenen vol met misdaad en mysterie?
  • Als je in Londen bent geweest, heb je sowieso een bezoekje gebracht aan Ben. Ben? Ja, Big Ben! Wil je meer weten over deze gigantische klok? Ga dan naar Videoland en bekijk Big Ben: de renovatie van ’s werelds bekendste klok.
  • Houd je van bezienswaardigheden, maar sta je liever niet úren in de rij (en heb je niet zo’n zin in een retourtje Londen)? Bekijk dan op YouTube de Buckingham Palace Tour. In 2 minuten tijd kom jij erachter door welke gangen Queen Elizabeth paradeert. Dat heb je toch altijd al willen weten?!

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel weer open! Heel veel succes!