Kijktips voor het eindexamen (bedrijfs)economie

Ben jij volle bak aan het leren voor je eindexamens? Lekker bezig! Af en toe een beetje ontspanning tussendoor kan geen kwaad. Maar om nou gelijk een heel seizoen van Sex Education te bingen is misschien een beetje te veel van het goede. Kijk dan liever iets waar je wat van kan leren! Voor ieder examenvak zetten wij handige kijktips voor je op een rijtje. Zo heb je én ontspanning én je bent, zonder dat je het weet, aan het leren voor je eindexamens. Handig, toch?! Deze keer: kijktips voor het eindexamen (bedrijfs)economie. 

Kijktips eindexamen bedrijfseconomie Examenbundel
  • Ja, zélfs voor (bedrijfs)economie zijn er goede films en series te vinden! Wacht dacht je bijvoorbeeld van de film The Big Short? Deze gaat over de kredietcrisis van 2007. Terwijl alle banken feestvieren, zien een paar slimmeriken op Wallstreet wat de grote banken, de media en de overheid niet zien: de wereldeconomie staat op instorten! Je vindt de film op Videoland.
  • In Explained op Netflix wordt iedere aflevering ingegaan op een bepaald onderwerp. Je krijgt fijne uitleg en weet na ongeveer 20 minuten een stuk meer over bijvoorbeeld the Stock Market (seizoen 1), criptocurrency (seizoen 1) en billionairs (seizoen 2).
  • Inside Job is een documentairefilm op Netflix uit 2010 en gaat over de financiële crisis die ontstaat aan het einde van het eerste decennium van de 21e eeuw. Wat extra achtergrondinformatie is altijd mooi meegenomen, toch?
  • Wil je de bankenwereld een beetje beter leren kennen? Open dan je Pathé Thuis-app en ga naar Margin Call. De maker van deze film is een zoon van een bankier. Die weet dus waar hij het over heeft!
  • Kijk je liever documentaires over economie? Struin dan eens rond op 2DOC. Zij hebben alle onderwerpen die ook maar iets met economie te maken hebben voor je gebundeld. Handig!   

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel en Samengevat weer open! Heel veel succes!