Ezelsbruggetjes gebruiken voor je examens #hoedanprecies

Het is ongelofelijk veel dat je moet kennen en kunnen voor je schoolexamens en centrale examens. Hoe krijg je dat allemaal in je hoofd gepropt? Wees gerust, het kan en wij gaan jou vertellen hoe ook jij je goed kunt voorbereiden op alle examens. Gebruik bijvoorbeeld ezelsbruggetjes om de info te onthouden.

ezelsbruggetjes

Er zijn een aantal manieren om een ezelsbruggetje te bedenken.

Maak een rijmpje

Rijmpjes kunnen het onthouden van informatie vergemakkelijken omdat ze de hersenen helpen om de informatie op te slaan in je lange termijn geheugen. Probeer informatie bijvoorbeeld te rijmen met iets dat je al kent of dat gemakkelijk te onthouden is.

Staat er in de tegenwoordige tijd een -d of een -t, dan komen er in de verleden tijd altijd twee.

Maak zinnen

Maak een zin waarvan de eerste letters verwijzen naar iets dat je moet onthouden. Wil je bijvoorbeeld alle planeten in ons zonnestelsel onthouden? Dat zijn Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Met de eerste letters uit de woorden van de volgende zin, kun je ze makkelijk onthouden.

Mijn Vader At Meestal Jonge Spruitjes Uit Nieuwe Potten.

Maak gebruik van beelden

Ons visuele geheugen is vaak sterk, dus het gebruik van beelden kan helpen om informatie te onthouden. Probeer een beeld te creëren dat de informatie weergeeft die je wilt onthouden. Alle groentesoorten kun je bijvoorbeeld onthouden door een fantasieplant te tekenen.

Maak gebruik van een liedje of jingle

Door informatie te verpakken in een liedje of jingle, kan het gemakkelijker zijn om het te onthouden. Dit werkt vooral goed voor informatie die in een bepaalde volgorde moet worden onthouden.

Maak gebruik van verkorte vormen of afkortingen

Door lange woorden, meerdere woorden of zinnen te verkorten tot gemakkelijk te onthouden afkortingen, kan het gemakkelijker zijn om de informatie te onthouden.

TVTAS = Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Als je je eigen ezelsbruggetjes maakt, kun je ze nog beter onthouden. Succes gegarandeerd dus. #geenexamenstress