Eindexamens 2023: zet deze belangrijke data in je agenda!

Voor je het weet is hét moment van 2023 daar: je gaat je eindexamens maken! Een spannende periode waarin je aan veel dingen moet denken… Om je te helpen zetten wij alle belangrijke data die jij moet weten voor je op een rijtje. Dus pak je agenda en markeerstift erbij en schrijf mee! 

Eindexamens 2021: zet deze belangrijke data in je agenda!

Numerus-fixusopleiding

Voor sommige studies heb je je al aan moeten melden, namelijk de numerus-fixusopleidingen. Heb jij dat gedaan voor 15 januari? Dan wordt zaterdag 15 april een spannende dag voor je! Dan krijg je namelijk de uitslag in Studielink. Als jouw rangnummer binnen het aantal beschikbare plaatsen van de opleiding valt, ben je toegelaten. Het is dan heel belangrijk dat je binnen twee weken je plek accepteert in Studielink. Anders gaat deze kans aan je voorbij en mag iemand anders jouw plekje innemen. 

Aanmelden voor studie

Wil jij volgend schooljaar gaan studeren? Dan is zondag 1 mei een héle belangrijke datum voor je. Nog voordat je de eindexamens maakt, moet je je namelijk al via Studielink aanmelden bij de studie(s) van jouw keuze. Heb je interesse in meerdere studies? Je mag je aanmelden voor maximaal vier opleidingen. 

Het CSPE & digitale examens

De afnameperiode voor de centraal schriftelijke en praktische examens in de beroepsgerichte profielvakken begint op maandag 3 april en eindigt op vrijdag 21 juli. In die periode vinden ook de digitale centrale examens in de algemene vakken van de basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerwegplaats.

De drie tijdvakken voor het CE

Oké, het is zover: donderdag 11 mei is de eerste dag dat jij je examens kunt maken. Het eerste tijdvak loopt tot en met dinsdag 30 mei. Goed om te weten is dat je de uitslag van het eerste tijdvak krijgt op woensdag 14 juni. Heb jij al je examens in het eerste tijdvak gemaakt? Dan weet je dus op deze datum of je geslaagd bent of niet. Spannend! 

Het tweede tijdvak loopt van maandag 19 juni tot en met donderdag 30 juni. Wanneer het je (om een geldige reden) niet is gelukt om examens in het eerste tijdvak af te leggen, maak je in deze periode examens. Ook kan je in het tweede tijdvak een centraal examen herkansen. Hier vind je het rooster van het tweede tijdvak.  Heb jij inderdaad examens gemaakt in het tweede tijdvak? Dan moet je donderdag 6 juli groot omcirkelen in je agenda. Op die dag krijg je namelijk je uitslag! 

En dan is daar nog het derde tijdvak. Dat vindt plaats van 8 augustus tot en met 17 augustus. Ben je ziek geweest of kon je geen examen doen in het eerste en/of tweede tijdvak? Of heb je recht op een herkansing voor een bepaald vak? Dan mag je dat nog in dit tijdvak doen. 

Hieronder alles nog even voor je in een tabel!

Wat? Wanneer? Uitslag Opmerkingen
Numerus Fixus Inschrijven voor 15 januari 15 april Via Studielink
Aanmelden studie Inschrijven voor 1 mei Via Studielink Verkeerde keus gemaakt? Tot 1 september kan je nog je keuze aanpassen.

Tijdvak 1

Eerste afnames

11 t/m 30 mei 14 juni (bekendmaking n-termen)  

Tijdvak 2

Eerste afnames + herkansingen

19 t/m 30 juni 6 juli (bekendmaking n-termen)  

Tijdvak 3 

Herkansingen

8 t/m 17 augustus

25 augustus

(bekendmaking n-termen)