De enige echte Eindexamen Evaluatie #8: donderdag 27 mei

De enige echte Eindexamen Evaluatie #8 is een feit! Ook vandaag bikkelden jullie je weer door de eindexamens van 2021 heen. Op het programma stonden: muziek (vmbo GL/TL), Duits (vwo), filosofie (havo), Engels (vmbo BB, vmbo KB en vmbo GL/TL), TeHaTex (vwo) en biologie (havo). Heb jij al via de polls op ons insta-account laten weten hoe de examens bij jou gingen? Hieronder lees je hoe het vandaag bij andere leerlingen ging. 

de-enige-echte-eindexamen-evaluatie-2021-dag-8-muziek-duits-filosofie-engels-tehatex-biologie

Muziek (vmbo GL/TL)

Met welke tussenstand zullen we vandaag eens beginnen? Als je de vorige Evaluaties hebt gelezen, komt dit niet als een verrassing voor je: 50/50! Het eindexamen muziek (vmbo GL/TL) werd wisselend gemaakt door jullie. We zijn altijd benieuwd naar de reden! Laat dan ook vooral van je horen in onze vraagstickers. Wil je weten bij welke 50% jij hoort? Controleer je antwoorden

Duits (vwo)

Wie schön! Het eindexamen Duits (vwo) ging sehr, sehr gut bij de meesten van jullie! Welgeteld 70% laat weten dat dit examen echt heel makkelijk was. Ooo, wat een fijn bericht! Dit is wat jullie erover zeggen: “Ik was best snel klaar!”, “Hij was héél makkelijk” en “Met een n-term van 0 heb ik een 7,3”. Hier worden wij blij van, dat begrijpen jullie vast! Ben je benieuwd of jij ook zo lekker gescoord hebt? Check het op deze pagina

Filosofie (havo)

Vandaar waren de havisten Grote Denkers! Helaas ging het eindexamen filosofie (havo) bij lang niet iedereen goed. Maar 36% van de poll-antwoorders geeft aan dat dit examen wel lekker ging. Dat betekent dus dat, ja reken maar uit, het bij veel van jullie niet zo goed ging. Heb jij het examen nog niet nagekeken? Dat kun je hier doen. 

Engels (vmbo BB, vmbo KB, vmbo GL/TL)

Engels (vmbo BB)

Bij 40% van jullie ging dit examen goed! Yes, good to hear! Iemand zegt: “Het examen was heel makkelijk en ik was ook nog eens heel snel klaar”. Nice! Helaas betekent dit ook dat het bij 60% niet zo goed ging als gehoopt. We duimen tóch met jullie mee voor in ieder geval een voldoende. Je kunt vaak meer dan je denkt! 

Engels (vmbo KB)

58% van de antwoorders op onze instapoll laat weten dat hun eindexamen Engels (vmbo KB) niet goed ging. Zo jammer! Laat ons vooral weten waarom dat zo was. Zo kunnen andere leerlingen lezen dat ze vast en zeker niet de enige zijn bij wie het niet goed (of juist wél goed) ging. 

Engels (vmbo GL/TL) 

Bij íets meer mensen ging het eindexamen Engels (vmbo GL/TL) slecht, namelijk bij 54%. Jullie laten massaal van je horen: “Dit was een vreselijk examen met hele lange teksten”, “Het was heel moeilijk. Lange teksten over moeilijke onderwerpen”, “Het ging slecht omdat ik geen concentratie had en omdat de teksten te lang waren”, “Mijn uitslag is nog slechter dan mijn humeur” en “De teksten waren te lang, er waren veel teksten, de vragen waren in het Engels en ik had tijdtekort”. Ai… Gelukkig krijgen we ook nog wat positieve geluiden te horen: “Ik heb maar 4 fout!”, “Ging er echt snel en easy doorheen” en “Ging goed. Ik heb 45 van de 46 punten”. Wow! Weten hoeveel punten jij hebt gescoord? Dat kan op deze pagina

TeHaTex (vwo)

Alle creatieve geesten verzamelden zich vandaag tijdens het eindexamen TeHaTex (vwo). Jullie mening is duidelijk: dit examen ging niet zo goed als jullie van tevoren hoopten. Maar is dat omdat het écht slecht ging of omdat je nou eenmaal niet zo snel over jezelf zegt dat je het goed hebt gemaakt? Wij hopen dat laatste! Voor als je je antwoorden nog niet hebt gecheckt: dat kun je op deze pagina van het Cito doen. 

Biologie (havo) 

We sluiten deze Evaluatie bijna op dezelfde manier af zoals we ‘m begonnen zijn: 50% tegenover 50%. Bijzonder hoe jullie mening zó in het midden ligt! We krijgen de volgende antwoorden binnen als we vragen waarom het goed of juist slecht ging: “Ging best prima! Was enorm bang, want ben niet zo goed in biologie”, “Ik heb geen scheikunde, dus het was wel lastig. Sommige dingen waren ook niet goed te lezen”, “Blijkbaar moesten we meten en ik had geen geo mee…”, “Prima te doen! De teksten vond ik wel wat lang. Maar dit is het examen dat tot nu toe het beste te doen was” en Alle makkelijke vragen waren eruit gehaald”. Ja, was het maar zo’n feest dat ze alleen maar de makkelijke vragen laten staan, hè? We hopen dat ook de helft van de leerlingen bij wie het niet zo goed ging tóch een voldoende scoren! Check jouw antwoorden alvast hier

De meeste vmbo’ers hebben nu vakantie… wauw, zo fijn! Geniet ervan, jullie verdienen het! Helaas moeten veel van jullie nog wel even doorbikkelen. Gelukkig is het morgen vrijdag en betekent dit dat je daarna weekend hebt! Twee dagen waarop je heerlijk kunt uitslapen, je favoriete serie kunt bingewatchen en – ja oké – je toch ook echt nog wel een beetje moet leren. Veel succes morgen!