Boeklancering Zeker Slagen! met Eva Gadet en Tim Hofman

De officiële boeklancering van Zeker slagen! vond 5 februari jongstleden plaats. Bij het Fons Vitae College in Amsterdam reikte portfoliomanager van Examenvoorbereiding Ad in den Haak officieel de boeken uit aan schrijfster Eva Gadet en mede-initiatiefnemer Tim Hofman, beide van Brainboost.

Daarna konden de eindexamenleerlingen hun exemplaar met een handtekening van Eva en Tim laten voorzien.

Boeklancering Zeker Slagen! met Eva Gadet en Tim Hofman

Met het nieuwe boek Zeker Slagen! wil ThiemeMeulenhoff naast alle examenbundels en ander examenmateriaal extra inzetten op de vraag ‘hoe ga ik leren en daarmee slagen?’. In de meeste gevallen wordt in de brugklas kort aandacht gegeven aan hoe je brein werkt en hoe je informatie kunt verwerken. In het eindexamenjaar is hier nog nauwelijks aandacht voor. Zeker Slagen! geeft inzicht in hoe het brein werkt en welke hulpmiddelen en methodes je hierbij kunt gebruiken om zo effectief mogelijk te leren voor het eindexamen.

Effectief leren

Zeker Slagen! is geschreven door neurowetenschapper Eva Gadet, tevens initiatiefnemer van bijlesschool Brainboost. Eva: “Dit boekje is echt een heel handig hulpmiddel voor eindexamenleerlingen. In de praktijk zie ik dat bij veel leerlingen de tools ontbreken over hoe zij zelf effectief kunnen leren. Zeker Slagen! geeft je praktische tips en met de uitneembare planner maak je een planning die werkt, zodat je ook nog tijd overhoudt voor de dingen die wél leuk zijn.

Nerdroute & Quickfix

Ook haar collega-docent Jasper Roelofsen en mede initiatiefnemer van Brainboost Tim Hofman spelen hun rol in het boek. Tim: “Bij elk hoofdstuk hoort ook een filmpje waarin ik nog een extra leertip geef. Ook erg handig is dat de meeste hoofdstukken een "Nerdroute” en een "Quick fix” hebben. De Nerd-route voor als je echt wilt weten hoe het zit. De Quick fix voor als je haast hebt of als je denkt ‘ik geloof het wel!”.

What is the animal in you?

Zeker Slagen! geeft je praktische tips, maar helpt je ook om te begrijpen hoe jij in elkaar zit. Ben jij bijvoorbeeld een mad mouse, digging mole of een crazy chicken? Weet hoe jij in elkaar steekt en wat voor jou de beste manier is om je voor te bereiden op je examens.

Doe alvast een snelle test op zekerslagen.nu.

Zeker Slagen! is verkrijgbaar bij alle Nederlandse (school)boekhandels en online.