Bingen voor je examen Frans - de beste films en series op een rij

Ben jij volle bak aan het leren voor je mondelinge examens of eindexamens in de vakantie? Lekker bezig! Maar af en toe een beetje ontspanning moet natuurlijk ook kunnen. En als je slim bent verenig je het nuttige met het aangename! Want ook wanneer je een serie binget, kun je leren voor je examens. Wil je leren voor je examen Frans? Wij zetten de 10 beste Franse series en films voor je op een rij. 

 

 

Leerling kijkt Franse serie voor examen
  1. La Trêve (serie - Netflix) - Een jonge voetballer wordt in de Ardennen wordt aangetroffen. Yoann Peeters gaat als detective op zoek naar de dader. Hij verdenkt meerdere personen uit de lokale gemeenschap.
  2. La forêt (serie - 6 afleveringen - Netflix) - Wanneer een tienermeisje verdwijnt uit een dorp in de buurt van de Ardennen, ontdekken de plaatselijke politie en een bezorgde lerares een web van schokkende geheimen.
  3. Unité 42 - (serie - 10 afleveringen - Netflix) - Nog niet klaar met spannende series? Kijk dan hoe een agent van een speciale cybercrime-afdeling samen met een voormalig hacker op jacht naar criminele techneuten die België terroriseren.
  4. Bienvenue à Marly-Gomont (film - Netflix) - Kijk je liever een film? Probeer dit komisch drama dan eens. Seyolo Zeyoto is een Congolese man die net is afgestudeerd in geneeskunde en met zijn gezin in de buurt van Parijs woont. Na zijn afstuderen krijgt hij een baan aangeboden in Marly-Gomont, een klein typisch Frans dorpje. Het gezin heeft het maar moeilijk met integreren doordat ze het enige donkere gezin in het hele dorp zijn. Ze moeten veel vooroordelen bestrijden en hopen op acceptatie van de Franse bevolking.
  5. Divines (film - Netflix) - Een andere filmparel is Divines. De film gaat over twee tienermeisjes, Dounia en Maimouna, die in de buitenwijken van Parijs wonen. Dounia heeft de droom om rijk te worden en beland in de drugshandel.
  6. Jour J (film - Netflix) - Op zoek naar iets luchtigers? De vriendin van Mathias vindt een visitekaartje van een weddingplanner in zijn zak. Nu is hij opeens verloofd en huurt hij zijn minnares in om de grote dag te plannen!
  7. Intouchable (film – Pathé Thuis) - Philippe, een miljonair in een rolstoel, neemt de Driss in dienst als hulp. Met alle (fantastische) gevolgen van dien.
  8. Demain tout commence (film - Netflix) - Een man die houdt van vrouwen en plezier moet ineens volwassen worden als hij ineens voor een baby moet zorgen. Een heerlijke film op je leerdag mee af te sluiten!
  9. Je ne Suis pas un Homme Facile (film – Netflix) – Een heerlijke romantische komedie over Damien. Een echte chauvinist die profiteert van een maatschappij waar mannen vaak meer macht hebben dan vrouwen. Totdat hij op een dag zijn hoofd stoot en in een parallel universum terechtkomt: opeens hebben vrouwen alle macht… Dat is even schakelen voor Damien.
  10. Le Bureau Des Légendes (serie – 5 seizoenen – mylum) - Deze fictiereeks, met Mathieu Kassovitz in de hoofdrol, groeide uit tot een internationale hitserie, werd vergeleken met Homeland en is volgens sommige media de beste Franse serie ooit!

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel weer open! Heel veel succes!