Bingen voor je examen Engels - de beste series op een rij

Ben jij volle bak aan het leren voor je mondelinge examens of eindexamens in de vakantie? Lekker bezig! Maar af en toe een beetje ontspanning moet natuurlijk ook kunnen. En als je slim bent verenig je het nuttige met het aangename! Want ook wanneer je een serie binget, kun je leren voor je examens. Wil je leren voor je examen Engels? Wij zetten de 10 beste Britse series en films voor je op een rij. Omdat we verwachten dat je The Crown wel hebt uitgekeken, hebben we gekozen voor wat minder bekende, maar zeker bingewaardige series en films!

Leerling binget serie om examen te leren
  1. Kiss me first (serie - 6 afleveringen - Netflix) - Een vette aanrader is de serie Kiss me first. Een eenzame vrouw die verslaafd is aan een virtualrealityspel ontmoet feestbeest Mania waardoor ze kennismaakt met een wereld vol nieuwe uitdagingen en donkere geheimen.
  2. Landscapers (serie - 4 afleveringen - Netflix) - In de achtertuin van een echtpaar worden twee lichamen gevonden. Ze blijken al jaren een groot geheim met zich mee te dragen dat nu ontrafeld wordt.
  3. The last kingdom (serie - 5 seizoenen - Netlfix) - In voor wat meer historie? In The last kingdom verdedigt Alfred de Grote zijn koninkrijk tegen Noormannen. Uhtred, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.
  4. 90 Day Fiancé UK (serie – 1 seizoen – Discovery +) – Maak je klaar voor flink wat drama. We volgen de levens van acht verliefde Britten. Ze hebben allen één groot probleem… hun zielsverwant woont niet in het Verenigd Koninkrijk, maar ergens in het buitenland. Ze zijn head over heels, maar is dat wederzijds?
  5. Requiem (serie – 6 afleveringen – Netlfix) – Ook voor de horrorfans onder ons hebben we een goede tip. Matilda Gray speelt cello en bereidt zich voor op een nieuwe tournee. Ze hoort vlak voor de start van de tournee echter dat haar moeder zelfmoord heeft gepleegd. Ze reist af naar haar geboortegrond in Wales om uit te zoeken waarom. 
  6. Wanderlust (serie – 6 afleveringen – Netflix). Een echtpaar heeft een ingedut sexleven. Ze spreken daarom af om met anderen te mogen daten. Maar daten met je ex. Is dat ook ok? Wanderlust is een intelligente en eerlijke serie over seks en relaties, met ijzersterke hoofdrollen.
  7. His dark materialen (serie – 8 afleveringen – HBO max) – Laat je meevoeren naar een andere wereld. His Dark Materials speelt zich af in een alternatieve wereld waarin wetenschap, theologie en magie met elkaar verweven zijn en alle mensen dierlijke metgezellen hebben.
  8. Giri/Haji (serie – 8 afleveringen - Netflix) (Giri/Haji betekent plicht/schaamte. De Japanse rechercheur Kenzo Mori wordt door de Japanse politie naar Londen gestuurd om zijn doodgewaande broer Yuto te vinden. Omdat Yuto voor de Japanse maffia werkte en de Japanners de boel niet uit de hand willen laten lopen, mag de Britse politie van niets weten.
  9. Taboo (Netflix – 8 afleveringen – Netlfix) – In dit kostuumdrama keert een doodgewaande avonturier terug naar Londen om zijn vader te wreken. De serie staat bol van politieke en zakelijke corruptie en klassenverschillen.
  10. Wedding season (serie – 1 seizoen – Disney+) – Katie is verloofd met een rijke vastgoedmagnaat. Stefan is een hopeloze romanticus die op haar valt. Tijdens een zomer vol bruiloften beginnen ze een stormachtige verhouding, maar niet lang daarna vindt een schokkende misdaad plaats en zijn zij ineens de hoofdverdachten. Lukt het ze uit handen van de politie en georganiseerde criminelen te blijven, hun naam te zuiveren én hun gecompliceerde gevoelens onder controle te houden? 

 

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel weer open! Heel veel succes!