Bingen voor je examen Duits - de beste films en series op een rij

Ben jij volle bak aan het leren voor je mondelinge examens of eindexamens in de vakantie? Lekker bezig! Maar af en toe een beetje ontspanning moet natuurlijk ook kunnen. En als je slim bent verenig je het nuttige met het aangename! Want ook wanneer je een serie binget, kun je leren voor je examens. Wil je leren voor je examen Duits? Wij zetten de 10 beste Duitse series en films voor je op een rij. 

 

 

Leerling kijkt serie voor examen
  1. Unsere Mütter, unsere Väter (serie – 6 afleveringen – mylum) - Wilhelm, zijn jongere broer Friedhelm, Charlotte, Viktor en Greta nemen in de zomer van 1941 afscheid in Berlijn, met de belofte om elkaar na de oorlog weer te zien. Ze weten niet hoe lang de oorlog zal duren, laat staan in hoeverre de ondoorgrondelijke ervaringen, ontberingen en verschrikkingen hen zullen veranderen.
  2. Dark (serie – 3 seizoenen – Netflix) - Je Duits bijspijkeren? Kijk dan een serie zoals Dark. Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Een spannend en zeer verrassend plot.
  3. Was wir wolten (film – Netflix) - Alice en Niklas zijn gelukkig, maar in hun leven ontbreekt iets: een kind. Na een aantal mislukte IVF-behandelingen gaan ze op vakantie naar Sardinië om hun kinderwens achter zich te laten. Daar komt echter alles wat ze probeerden te verdringen weer naar boven.
  4. Weissensee (film – Netflix) – In deze film maak je kennis met twee families in Oost-Berlijn. Het verhaal speelt zich af tussen 1980 en 1990; de tijd waarin het tijdperk van de communistische DDR langzaam ten einde loopt.
  5. 4 blocks – (serie – 6 afleveringen – Amazon Prime) - Toni Hamady wil afstand nemen van de criminaliteit, maar een politieactie met serieuze gevolgen steekt daar een stokje voor. Toni moet weer de touwtjes in handen nemen, want dat vertrouwt hij zijn licht ontvlambare broer Abbas niet toe. Dankzij de terugkeer van een oude vriend lijkt zijn droom binnen handbereik. Kan hij de neergaande spiraal van criminaliteit eindelijk ontsnappen?
  6. Der Untergang (film – Netflix) – Misschien wel een van de bekendste Duitse films. De Duitse tiran Adolf Hitler (Bruno Ganz) brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd en daarbij vooral burgerslachtoffers gemaakt. De bunkers zitten vol met zwaar gehavende soldaten en het ontbreekt aan verpleging en medicijnen. Hitler wil Berlijn in geen geval verlaten en bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd met Eva Braun en zijn handlangers in een benauwende, uitzichtloze situatie.
  7. Im Westen Nichts Neues (film – Netflix) – Een andere steengoede film over de Tweede Wereldoorlog. De tiener Paul Baumer gaat met zijn vrienden Albert en Muller vrijwillig in dienst bij het Duitse leger. Hun patriottische vurigheid smelt als sneeuw voor de zon wanneer ze met de wrede werkelijkheid aan het front geconfronteerd worden. Paul moet zijn vooropgezette ideeën omtrent de vijand en het hele conflict bijstellen. Echter, hij heeft geen andere keuze dan door te vechten tot het bittere einde.
  8. How to sell drugs online (fast) (serie – 3 seizoenen – Netflix) - Op zoek naar een Duitse serie met een beetje humor erin? Ga dan voor How to sell drugs online (fast). Wat nou als je, zonder dat je het eigenlijk wilt, terechtkomt in de wereld van drugs? En dan blijkt ook nog eens dat je een koning bent in het verkopen van pilletjes… Deze serie vertelt het verhaal van twee vrienden op de middelbare school die dit meemaken.
  9. Wir sind die Welle (serie – 6 afleveringen – Netflix)  Wir sind die Welle is een serie die gebaseerd is op de succesvolle film ‘Die Welle’. Een mysterieuze klasgenoot leidt vier idealistische tieners in opstand tegen het toenemende nationalisme… totdat dit fout gaat.
  10. Unorthodox (film – Netflix) - Het verhaal van een jonge ultraorthodoxe joodse vrouw die haar gearrangeerde huwelijk en religieuze gemeenschap ontvlucht om een nieuw leven te beginnen in het buitenland.

Zo, jij kunt weer even vooruit in je vrije uurtjes. Heb je vierkante ogen gekregen omdat je teveel naar je scherm hebt zitten kijken? Sla dan je Examenbundel weer open! Heel veel succes!