38 miljoen voor wegwerken leerachterstanden

Gelukkig zijn de middelbare scholen nu weer open, maar het onderwijs is nog steeds anders dan anders. Scholen en examenleerlingen hebben last van alle maatregelen rondom het coronavirus. Het is lastig om te voorkomen dat er leerachterstanden ontstaan, hoe hard we er met z’n allen ook ons best voor doen! Ben je zelf ziek geweest? Of misschien wel een paar van je leraren? Daardoor kun je achterlopen met de lesstof. Dat is heel vervelend, zeker in je eindexamenjaar! 

Subsidie voor wegwerken leerachterstand

De overheid komt scholen daarin nu (nogmaals) tegemoet. Dat schrijven onderwijsminsters Arie Slob en Ingrid van Engelshoven in deze brief die zij op 8 oktober schreven aan de Tweede Kamer. Voor de zomer stelde het kabinet al 244 miljoen euro beschikbaar om leerachterstanden die het gevolg zijn van het coronavirus bij te werken. Heel veel scholen hebben hier al gebruik van gemaakt. Zó veel scholen zelfs, dat er extra geld bij moest komen. 

Om iedere school die het nodig heeft tegemoet te komen, is er nu nog eens 38 miljoen euro  beschikbaar gesteld. Het is aan de school zelf om te kijken wat hun leerlingen nodig hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld bijlessen, extra leermateriaal (zoals de examenbundels of Samengevat) of inhaalprogramma’s. Zo doen we er met z’n allen álles aan om zoveel mogelijk scholieren gewoon te laten slagen!