Wat is het verschil tussen een Quickscan en een Oriëntatietoets?

Team Examenbundel heeft afgelopen jaren naast oefenexamens met uitwerkingen ook tools ontwikkeld om jou nog beter te helpen bij het halen van jouw eindexamens. Op dit moment kun je gebruik maken van de Quickscan en de Oriëntatietoets. 

  • Wat heb je de afgelopen jaren onthouden van een vak? Moet je nog beginnen met oefenen en leren? Heb je nog geen Examenbundel en wil je alvast kijken wat de onderwerpen zijn en wat voor vragen er zoal in een examen voorbij kunnen komen?  Doe dan een Quickscan. 
  • Hoe zou je het nu al doen op een examen? Wil jij een 0-meting doen? Heb je een examenbundel in je bezit? Wil je weten welke onderwerpen je al wel of niet beheerst? Wil je weten met welke onderwerpen nog extra moet oefenen en leren? Doe dan een Oriëntatietoets.

Wat is het verschil tussen een Quickscan en een Oriëntatietoets?

Een Quickscan bevat een selectie aan vragen over verschillende onderwerpen van een bepaald vak. Een Quickscan geeft dus wel een beeld maar is niet zo compleet als een Oriëntatietoets. 

Een Oriëntatietoets is een soort van diagnotische toets waarbij je inzicht krijgt hoe je het nu zou doen op een examen. Daarnaast geeft de Oriëntatietoets inzicht in waar je staat qua beheersing van de examenstof. 

  Omschrijving Doel Wat Lengte/omvang Uitkomst
Quickscan Korte voorkennistest  Voorkennis testen (Wat heb je onthouden van wat je de afgelopen jaren bij dit vak hebt gehad? Wat kun je hiervan nog reproduceren?) Combi van examenopgaven, opgaven uit andere bronnen en eigen opgaven  Circa 15 minuten (aantal vragen verschilt per quickscan)

- Totaalscorepercentage 

- Score per examenonderwerp 

- Algemene verwijzing naar Examenbundel en Samengevat.

Oriëntatietoets  0-meting, instaptoets, eerste verkenning 

- Toetsen in je al voorbereid bent op het examen (Hoe zou je het nu al doen?) 

 

- Inzicht geven waar je staat qua beheersing van de examenstof

Selectie van examenopgaven  Half examen

-

Score per examenonderwerp 

- Gericht advies en tips  met welke onderdelen  je nog verder moet oefenen en leren