Examenvoorbereiding in relatie tot de interventies uit de NPO menukaart

Als er één jaar is dat veel van het onderwijs heeft gevraagd en nog vraagt, dan is het dit jaar wel. Enerzijds doet het borgen van de continuïteit van het onderwijs voor alle leerlingen een enorm beroep op de flexibiliteit en creativiteit. Anderzijds wordt gevraagd om, in een kort tijdsbestek, in kaart te brengen waar de leerlingen staan en wat ze nodig hebben.

We zien dat het veel van schoolleiders en hun team vraagt. Als Team Examenbundel denken we graag met jullie mee en ondersteunen we je daar waar onze expertise ligt.

Examenvoorbereiding in relatie tot de interventies uit de NPO menukaart

Kies je bijvoorbeeld voor langere schooldagen, extra lestijden, bijles, een-op-een begeleiding of een zomerschool? We geven graag meer informatie over de mogelijkheden en staan voor je klaar om hierover verder van gedachten te wisselen.

  • Zomer-/lentescholen - gebruik de boeken en de online omgeving als lesmateriaal, ontdek waar leerlingen staan en oefen gericht op mijn.examenbundel.nl.
  • Leren met medeleerlingen - leerlingen kunnen samen of autonoom door de opgaven en oude examens heen werken en ontvangen gerichte feedback en aanwijzingen zowel in de boeken als de online omgeving.
  • Beheersingsgericht leren – oefenen en leren op onderwerp door middel van extra oefenmateriaal, uitlegvideo’s en handige tips en trucs.
  • Metacognitie en zelfregulerend leren – leren-leren tips, de beste planning, pomodoro technieken, hoe geef je antwoord op de vraag en nog veel meer vind je op Examenbundel.nl in gesprek met de chatbot en ook in het boek Zeker Slagen!

Een bijkomend, maar zeker niet onbelangrijk, voordeel van de examenvoorbereiding van ThiemeMeulenhoff is dat het de werkdruk van de docenten verlicht én het positief effect heeft op het slagingspercentage. En dat gun je je docenten waar je al zoveel van moet vragen natuurlijk maar al te graag.

Optimale voorbereiding tijdens het gehele examenjaar

Uit onderzoek blijkt dat blended (folio in combinatie met digitaal) de meest efficiënte manier van leren is. Daarom kunnen leerlingen nu ook online oefenen met èchte examens inclusief uitgebreide uitwerkingen, hints, stappenplannen, woordenlijsten en perfecte samenvattingen! Alle examenstof voor schoolexamens en het centrale examen op een rij. Met extra oefenmateriaal, leren op onderwerp, uitlegvideo’s, weten waar je staat en gerichte feedback overzichtelijk gerangschikt per vak.

En met succes voor de talloze gebruikers; Examenbundel, Examenidioom en Samengevat zijn al meer dan 40 jaar de meest gebruikte titels voor examenvoorbereiding voor zowel vmbo, havo als vwo. Speciaal voor jullie hebben we een eenmalige actie waarvan zowel leerlingen als docenten profiteren in de voorbereiding op het komende eindexamenjaar.