Examenbundel nu ook beschikbaar in LiFo-aanbestedingen

Examenbundel nu ook beschikbaar in LiFo-aanbestedingen. Elke Examenbundel is voorzien van een licentiecode waarmee men meer toegang kan krijgen tot eindexamencontent. Deze digitale leeromgeving heet Mijn Examenbundel. Examenbundel is toegevoegd aan het LiFo aanbod van ThiemeMeulenhoff. 

Geen examenstress met de blended examenvoorbereiding van Examenbundel!

Wat is het LiFo-model?

Het LiFo-model is een manier waarop leermiddelen worden aangeboden. Scholieren krijgen bij het LiFo-model met 1 licentie toegang tot de online diensten van een methode van een bepaald vak. Daarnaast krijgen leerlingen tegen een meerprijs ook folio (papieren) materiaal. Dit is vaak een leer-werkboek, een boek waar leerlingen aantekeningen in kunnen maken en die ze na gebruik ook mogen houden.

Zo hoeven leerlingen niet langer te kaften en zijn coördinatoren van leermiddelen minder druk met het innemen, uitleveren en (in geval van een extern boekenfonds) retourneren van boeken aan de distributiekanalen. 

"De inhoud van schooltassen moet lichter, het aanbod gevarieerder en de digitalisering van het onderwijs moet veel sneller. Dat is het doel van een aanbesteding van een van de grootste scholenkoepels van Nederland, Carmelcollege uit Hengelo. Met de actie probeert het bestuur de gesloten markt voor schoolboeken open te breken."  - Eind 2018 werd de eerste aanbesteding uitgevraagd door het Carmelcollege.

Op dit moment vragen steeds meer scholengemeenschappen een LiFo-aanbesteding uit bij de verschillende grote educatieve uitgeverijen in Nederland. Het betreft voornamelijk VO scholengemeenschappen. 

Voordelen LiFo-model?

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het LiFo-model:

  • altijd het meest actuele lesmateriaal tot je beschikking;
  • nog beter in staat zijn om adaptief en gepersonaliseerd onderwijs te geven;
  • goed voorbereid op afstandsonderwijs;
  • werken zoals je zelf wilt: online, met boeken of een combinatie van beide (blended);
  • online leeromgeving met oefeningen en inzicht in voortgang en resultaten;
  • leerlingen mogen in de boeken schrijven en ze houden; dit bevordert het leerproces.

Examenbundel volgens LiFo-model

In september 2020 kreeg Examenbundel na meer dan 40 jaar ook een eigen digitale leeromgeving. In schooljaar 2020/2021 hebben meer dan 34.000 eindexamenleerlingen gebruik gemaakt van deze digitale leeromgeving genaamd Mijn Examenbundel. Vanaf schooljaar 2021/2022 zijn er licentiecodes toegevoegd aan de boeken waardoor leerlingen nog meer content kunnen activeren op Mijn Examenbundel. Per schooljaar 2022/2023 is Examenbundel ook uit te vragen bij een LiFo-aanbesteding.

Let op: Examenidioom, Samengevat en Zeker Slagen! voldoen (nog) niet aan de eisen van het LiFo-model en zijn dus nog niet uit te vragen voor een LiFo-aanbesteding.

Bron: Kennisnet en Financieel Dagblad