Examen vwo scheikunde halen met Samengevat

Heb jij alle stof voor het examen vwo scheikunde al onder de knie, of kun je nog wel een duwtje in de goede richting gebruiken? Samengevat vwo Scheikunde zorgt ervoor dat je met zelfvertrouwen aan het examen begint. In het boek vind je alle leerstof en vaardigheden voor het vwo-examen scheikunde, compact en overzichtelijk weergegeven. Samengevat is geheel vernieuwd en naadloos afgestemd op de programma-eisen voor het komende examen. Naast de perfecte samenvattingen bevat de uitgave een hoofdstuk over de benodigde scheikundige vaardigheden, een trefwoordenregister en een overzicht van formules en namen. 

Alle onderwerpen voor het vwo-examen scheikunde samengevat

Samengevat heeft alle stof voor het examen vwo scheikunde in één boek. De zes hoofdonderwerpen voor het examen worden behandeld: stoffen en materialen in de chemie, chemische processen en behoudswetten, ontwikkelen van chemische kennis, innovatie en chemisch onderzoek, industriële (chemische) processen en maatschappij, chemie en technologie.

Het boek is zodanig samengesteld, dat je zelfstandig en in je eigen tijd en tempo alle samenvattingen kunt doornemen en de stof voor het examen vwo scheikunde kunt herhalen en overzien. De hoofd- en bijzaken worden duidelijk onderscheiden. Dit vergroot je inzicht in de hoofdlijnen van de stof en in de samenhang tussen de verschillende onderwerpen voor het scheikunde-examen vwo. 

 

Alle begrippen voor het examen vwo scheikunde, met toelichting

Samengevat start met een korte uitleg over hoe het boek te gebruiken. De linker- en rechterpagina’s vormen één geheel. Links vind je de begrippen, rechts een toelichting bij deze begrippen aan de hand van definities en voorbeeldvraagstukken. Op de linkerbladzijde staan boomdiagrammen die de onderlinge relaties van de begrippen laten zien. Zijn bepaalde begrippen je nog onvoldoende bekend of beheers je deze nog onvoldoende? Met de extra informatie op de rechterbladzijde vergroot je je kennis en inzicht in de genoemde begrippen. 

Per hoofdstuk in Samengevat wordt een deel van de stof voor het examen vwo scheikunde in kernachtige woorden en zinnen samengevat. De eerste hoofdstukken gaan over van atomen tot stoffen, reacties en reactieomstandigheden, zuur-basereacties en redoxreacties. In de volgende hoofdstukken worden de onderwerpen koolstofchemie, chemie van het leven (biochemie), industriële chemie en milieu en analysemethoden samengevat.

Met vertrouwen het examen in met Samengevat en Examenbundel

Wil jij de beste voorbereiding op het examen vwo scheikunde? Samengevat behandelt alle theorie. Met de Examenbundel kun je oefenen met opgaven en oude vwo-examens scheikunde. Zeker Slagen! geeft je handige tips voor effectief leren en plannen.