Examen vwo maatschappijwetenschappen halen met Examenbundel

Voor het centraal examen vwo maatschappijwetenschappen moet je kunnen denken in concepten, specifiek vorming, verhouding, binding en verandering. Weet jij alles al van de machtsverhoudingen in de wereld, natievorming en de rol van de staat? Ben je onzeker over jouw kennis over de wording van de moderne, westerse samenleving? Examenbundel vwo Maatschappijwetenschappen inclusief gratis digitale leer- en oefenomgeving geeft je de beste voorbereiding op het eindexamen, met een oriëntatietoets, oefenopgaven per onderwerp en recente examens vwo maatschappijwetenschappen. Slagen wordt bijna een zekerheid. 

Gericht oefenen voor vwo-examen maatschappijwetenschappen

Met Examenbundel vwo Maatschappijwetenschappen inclusief een gratis digitale leer- en oefenomgeving oefen je in je eigen tijd en tempo met alle stof voor het vwo-examen maatschappijwetenschappen. Je maakt de oefenopgaven en controleert jouw antwoorden met de uitwerkingen. De Examenbundel voldoet volledig aan de eisen van het examen vwo maatschappijkunde en helpt je op weg naar een goed examencijfer. De bundel bevat de volgende onderdelen:

  • Oriëntatietoets met vragen over alle onderwerpen die op het eindexamen worden getoetst.
  • Per examenonderwerp een ruim aantal opgaven, met uitwerkingen, antwoorden en toelichtingen. 
  • Recente examens vwo maatschappijwetenschappen, met uitwerkingen en uitleg bij de antwoorden.
  • Stappenplan voor slim gebruik van Examenbundel vwo Maatschappijwetenschappen.
  • Tabellen om je cijfer te bepalen na het maken van de oefenexamens.

 

Oude examens vwo maatschappijwetenschappen als perfecte test

Het centraal examen vwo maatschappijwetenschappen bestaat uit vier hoofdonderwerpen: vorming, verhouding, binding en verandering. Het eindexamen wordt afgenomen met open vragen over meestal een specifieke casus, waarbij je het probleem van één kant moet belichten. Of je moet verschillen tussen stellingen aangeven. Het is van belang dat je de antwoorden met argumenten kunt onderbouwen.

De Examenbundel inclusief gratis digitale leer- en oefenomgeving bevat recente examens vwo maatschappijwetenschappen. Experts en docenten geven uitwerkingen en uitleg bij de antwoorden. Door het maken van de oude vwo-examens maatschappijwetenschappen krijg je een goed beeld van hoe een eindexamen er in zijn geheel uitziet, in het bijzonder het niveau, het soort vragen en de vraagstelling. Jouw antwoorden geven een goede indicatie van je kennis en vaardigheid. Oefenen met examens vwo maatschappijwetenschappen geven je bovendien inzicht of je alle examenvragen binnen de gestelde tijd kunt beantwoorden. 

Examenbundel vwo Maatschappijwetenschappen met Samengevat

Combineer Examenbundel vwo Maatschappijwetenschappen met Samengevat vwo Maatschappijwetenschappen, waarin de kernconcepten, relevante theorieën en maatschappelijke fenomenen helder, kort en systematisch zijn weergegeven. De theorie vind je in Samengevat en je oefent voor het examen vwo maatschappijwetenschappen met de opgaven uit de Examenbundel. Gebruik daarnaast Zeker Slagen! om effectief te leren en plannen.