Examen vwo geschiedenis halen met Examenbundel

Het examen vwo geschiedenis nadert, maar ben je al voldoende vertrouwd met de examenstof en het soort vragen dat je moet beantwoorden? Met Examenbundel vwo Geschiedenis 2021/2022 heb je de best mogelijke voorbereiding op het eindexamen. Deze populaire hulpbron behandelt en toetst alle te leren tijdvakken, van de Prehistorie, Oudheid, Middeleeuwen en Renaissance tot de Gouden Eeuw, eeuw van de Verlichting, industrialisatietijd, wereldoorlogen en tweede helft van de 20e eeuw. Ook vier historische contexten komen aan bod. De Examenbundel is jouw ideale opstap om te slagen voor het examen vwo geschiedenis. 

Actuele onderwerpen vwo-examen geschiedenis getoetst in Examenbundel

Examenbundel vwo Geschiedenis 2021/2022 voldoet helemaal aan de actuele exameneisen. Het centraal examen vwo geschiedenis toetst tien tijdvakken (van de prehistorie tot en met de 20e eeuw) en vier historische contexten. Dit zijn de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (1515-1648), Verlichtingsideeën en de democratische revoluties (1650-1848), Duitsland (1871-1945) en de Koude Oorlog (1945-1991). De Examenbundel gaat op al deze onderwerpen in en bevat de onderdelen: 

  • Oriëntatietoets over de vier geëxamineerde historische contexten.
  • Proefexamen vwo geschiedenis, met uitwerkingen, aandachtspunten en antwoorden. 
  • Oefenvragen over de vier historische contexten en de oriëntatiekennis met uitwerkingen.
  • Oude examens vwo geschiedenis, met uitwerkingen, aandachtspunten en antwoorden. 
  • Stappenplan om optimaal met Examenbundel vwo Geschiedenis 2021/2022 te werken.
  • Tabel om je cijfer te bepalen na het maken van de vwo-oefenexamens geschiedenis. 

 

Test jezelf met oude examens vwo geschiedenis

Voor het centraal examen vwo geschiedenis moet je kennis hebben van tien tijdvakken: jagers en boeren, Grieken en Romeinen, monniken en ridders, steden en staten, ontdekkers en hervormers, regenten en vorsten, pruiken en revoluties, burgers en stoommachines, wereldoorlogen, televisie en computer. Daarnaast worden de bovengenoemde vier historische contexten geëxamineerd. Het vwo-examen geschiedenis bestaat uit open vragen. 

De Examenbundel 2021/2022 stelt je in staat te oefenen met examenvragen en oude examens vwo geschiedenis (uit 2018 en 2019) te maken. Je raakt door het oefenen met de oude vwo-examens geschiedenis bekend met het niveau van de examenvragen, de vraagstelling op het eindexamen en het werken onder tijdsdruk. Je test jezelf en je checkt na het maken van de oefenexamens het door jou behaalde cijfer. Dit cijfer valt af te lezen uit de tabel in de Examenbundel 2021/2022.

Alle handvatten om te slagen voor het vwo geschiedenisexamen

Met Examenbundel vwo Geschiedenis 2021/2022 oefen je met de juiste stof, met oefenvragen en oude examens vwo geschiedenis. Samen met Samengevat vwo Geschiedenis en Zeker Slagen! heb je alle handvatten om een mooi cijfer te halen voor het vwo geschiedenisexamen.