Examen vwo biologie halen met Examenbundel

Denk je dat je voldoende weet van eiwitsynthese, stofwisseling van de cel en afweer van het organisme om het examen vwo biologie met een mooi cijfer af te sluiten? Wil je nog oefenen op de examenstof over zelforganisatie van cellen en ecosystemen, moleculaire en cellulaire interactie, reproductie en evolutie? Examenbundel vwo Biologie inclusief gratis online leer- en oefenomgeving helpt je met een oriëntatietoets, opgaven op onderwerp en oude examens vwo biologie. Je kunt met deze bron het biologie-examen vwo met vertrouwen ingaan.  

Examenbundel beste voorbereiding op vwo-examen biologie 

Examenbundel vwo Biologie met de gratis online leer- en oefenomgeving is afgestemd op de examenonderwerpen van het schooljaar. Je oefent in je eigen tijd en tempo met de juiste stof én met echte, recente examens vwo biologie uit de afgelopen jaren. Deze oefenexamens zijn voorzien van uitleg en toelichting van docenten en vakspecialisten. De Examenbundel is de beste manier om je voor te bereiden op het vwo-examen biologie en bestaat uit de onderdelen: 

  • Oriëntatietoets met vragen over alle onderwerpen centraal worden geëxamineerd.
  • Per examenonderwerp (bewerkte) examenopgaven, met uitwerkingen, antwoorden en toelichting. 
  • Enkele complete, oude examens vwo biologie, met hints, uitwerkingen en antwoorden.
  • Stappenplan als hulp bij het gebruik van Examenbundel vwo biologie.
  • Tabellen om je cijfer te bepalen na het maken van de vwo-oefenexamens biologie. 

Examenvoorbereiding vwo biologie

 

Klaar voor het eindexamen na het maken van recente examens vwo biologie

Het centraal examen vwo biologie bestaat uit vijf hoofdonderwerpen: zelfregulatie, zelforganisatie, interactie, reproductie en evolutie. Het eindexamen bestaat uit open vragen en meerkeuzevragen. De Examenbundel vwo Biologie stelt je in staat om met je boek en online te oefenen op onderwerp. Je krijgt opgaven over cellen, organen en orgaanstelsels, erfelijkheid, DNA en celcyclus, evenals over evolutie, ecosystemen, fotosynthese, voeding en vertering, gedrag en seksualiteit. 

De Examenbundel bevat vier recente examens vwo biologie (in elk geval altijd de eindexamens van de afgelopen twee leerjaren) met hints, uitwerkingen en antwoorden. Door het oefenen met oude vwo-examens biologie raak je bekend met het niveau van de vragen en met het soort vragen dat wordt gesteld. Het niveau van de oefenexamens is gelijk aan het niveau van het komende biologie-examen vwo. Je leert tevens omgaan met tijdsdruk, aangezien je het examen binnen de gestelde tijd moet maken. In de Examenbundel is een tabel opgenomen om je cijfer te bepalen na het maken van de oefenexamens. 

Slagen voor examen vwo biologie met hulp van de Examenbundel

Gebruik de Examenbundel vwo Biologie in combinatie met Zeker Slagen! en Samengevat vwo Biologie. Dan is een goed cijfer op het examen vwo biologie binnen handbereik.