Examen vmbo Nederlands 2F halen met Samengevat

Zoek je perfecte samenvattingen voor het examen vmbo Nederlands, met voorbeelden uit oude vmbo-examens Nederlands? De inhoud en het niveau van Samengevat vmbo Nederlands 2F sluit volledig aan op de actuele exameneisen. Het boek bevat alle leerstof en vaardigheden voor het vmbo-examen Nederlands, gebaseerd op het referentieniveau 2F én op het eindexamenprogramma Nederlandse taal vmbo. Samengevat is geschikt voor alle leerwegen van het vmbo (TL, GL, KB en BB) en is naast iedere lesmethode te gebruiken.  Het is jouw succesvolle pad naar een goed cijfer op het examen vmbo Nederlands.

Alle examenstof en voorbeelden van oude examens vmbo Nederlands

Samengevat bevat zowel de onderdelen die in de schoolexamens als op het centraal examen vmbo Nederlands worden getoetst. Dit betreft de onderdelen leesvaardigheid, kijk- en luistervaardigheid, schrijfvaardigheid, spreek- en gespreksvaardigheid en fictie. Elk examenonderdeel gaat gepaard met uitleg en handige tips over hoe je je het beste op het vmbo-examen Nederlands kunt voorbereiden én hoe je het beste de examenopdrachten kunt aanpakken.

Samengevat vmbo Nederlands 2F bestaat achtereenvolgens uit de hoofdstukken leesvaardigheid, kijk- en luistervaardigheid, schijfvaardigheid en spreek- en gespreksvaardigheid. De onderwerpen worden kernachtig besproken. De voorbeelden zijn door de achtergrondkleur goed te onderscheiden van de theorie. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn voorbeelden van recente, oude examens vmbo Nederlands opgenomen. Het boek zorgt ervoor, dat alle stukjes kennis die je de afgelopen jaren hebt opgedaan als een puzzel in elkaar passen.

 

Perfecte hulp in je voorbereiding op het vmbo-examen Nederlands

De informatie in Samengevat is bestemd voor alle vmbo-leerwegen: theoretische leerweg (TL), gemengde leerweg (GL), kaderberoeps (KB) en basisberoeps (BB). De vaardigheden leesvaardigheid en schrijfvaardigheid worden voor alle leerwegen op het centraal examen vmbo Nederlands getoetst.

De deelonderwerpen een tekst lezen, de opbouw van een tekst, informatieve en instructieve teksten en betogende teksten komen bij leesvaardigheid aan de orde. Voor de schrijfvaardigheid zijn een tekst schrijven, een schrijfplan, correspondentie en korte en lange teksten van belang. De bijgaande tips helpen je in je voorbereiding op het vmbo-examen Nederlands. 

Gouden combinatie van Samengevat en Examenbundel

Met Samengevat vmbo Nederlands 2F leer je zelfstandig voor het vmbo-examen Nederlands. Aan de hand van de gedetailleerde inhoudsopgave studeer je gericht voor het examen. Een onderwerp of begrip is eenvoudig op te zoeken in het register achter in het boek. Gebruik tevens Examenbundel vmbo Nederlands om te oefenen en Zeker Slagen! om effectief te leren en plannen voor het examen vmbo Nederlands.